Syv delstater i USA er rammet av katastrofe etter at flere hundre tornadoer jevnet flere lokalsamfunn med jorden tidligere denne uken.

Så langt er 294 mennesker bekreftet omkommet, men tallene på døde stiger stadig. En million mennesker står uten strøm i de verst rammede områdene.

Snudd på hodet
Det er delstaten Alabama som er verst rammet. Alabama har mistet minst 207 av sine innbyggere etter at tornadoene herjet delstaten.

- Livene til folk har blitt snudd på hodet. Dette berører meg følelsesmessig, sa guvernør i Alabama, Robert Bentley, torsdag, melder CNN.

President Barack Obama sier myndighetene vil gjøre alt de makter for at de rammede lokalsamfunnene skal klare å gjenreise seg etter tornadokatastrofen, melder BBC.

- Tapene av menneskeliv er hjerteskjærende. Spesielt i Alabama, sa Obama under en pressekonferanse i Det hvite hus torsdag.

Obama reiser til Alabama
Dette er den nest dødeligste tornadokatastrofen i USA siden 1950.

- Bare i løpet av noe få timer har disse dødelige tornadoene, som er noen av de verste vi har opplevd på flere tiår, krevd mødre og fedre, sønner og døtre, venner og naboer, og til og med hele lokalsamfunn, sa Obama.

Videre fortalte presidenten at han reiser til Alabama for å møte dem som leder redningsarbeidet.

- Jeg vil at enhver amerikaner som er rammet av denne katastrofen, skal vite at myndighetene vil gjøre alt vi kan for å hjelpe, sa presidenten.

Det er erklært unntakstilstand i syv delstater.

300 tornadoer på én uke
Meteorologisk institutt i USA har opplyst at nesten 300 tornadoer har herjet i delstatene siden fredag. Bare i løpet av onsdag ble det registrert 150 tornadoer.

Noen av tornadoene har vært større enn 1,6 kilometer i bredde med en vindhastighet på 320 kilometer i timen.

Tornadosesongen i USA har bare så vidt begynt, og mange amerikanere frykter hva de har i vente.

Dette er USAs verste tornadokatastrofe siden 1973 da 315 menneskeliv gikk tapt i 13 delstater.

Se video av tornadoenes herjinger.

HTML EMBED
HTML EMBED