Gå til sidens hovedinnhold

300 nye Munkerud-barn skaper frykt for trafikkaos

Den 14. januar utløper høringsfristen for nye Munkerud skole og barnehage.

MUNKERUD: Under informasjonsmøte om reguleringsforslag for Munkerud skole mandag var det den planlagte barnehagen og trafikken rundt skolen som skapte debatt.

LES OGSÅ: Ny Munkerud skole ferdig høsten 2016

LES OGSÅ: Munkerud tilbake på tegnebrettet

Ny barnehage

Der Aktivitetsskolen ligger i dag planlegges det en barnehage for 90 barn. Kommunen foreslår innkjørsel fra Brattvollveien/P.A. Holms vei og en leveringssone med syv parkeringsplasser.

Nye Munkerud skole skal utvide kapasiteten med 200 elever. Det betyr at totalt 300 nye barn skal komme seg fram og tilbake til skolen hver dag.

Mange mener at barnehagen er for stor og at det er for få p-plasser. De frykter trafikkaos i de smale veiene rundt skolen. FAU har kommet med et alternativt forslag til adkomst til barnehagen som innebærer parkering ved Munkerud-låven og gangvei til barnehagen via Munkerudtunet. FAU har også tatt initiativ til en underskriftskampanje for dette forslaget. Over 300 underskrifter har kommet inn og bystyret må derfor se på saken.

– I dag kjører mange av de som skal til Aktivitetsskolen i en sirkel rundt Munkerud skole. På den måten krysser de skoleveien til vel halvparten av barna. Barnehagen vil ligge 165 meter fra Nordstrandveien så vi mener den bør få en mest mulig direkte adkomst herfra så småveiene i størst mulig grad slipper belastning, forteller Solvor Berlin Boasson i FAU.

LES OGSÅ: River Munkerud skole - da må elevene ut

Uenighet om forslag

Rolf Jørgen Nylund, som bor i Munkerudtunet, er bekymret for at FAU sitt forslag vil føre til kaos i den smale veistubben.

– Det er jo ingen som ønsker å være belemret med mer trafikk. Det eneste fornuftige hadde vært å ikke bygge barnehage her i det hele tatt, selv om vi har stor forståelse for at det er behov, sier han. Nylund mener FAU sitt forslag er urealistisk.

– Med parkering 170 meter unna barnehagen er det mange som kommer til å kjøre gjennom Munkerudtunet likevel, og her er det ekstremt trangt. 30 bostander sogner til veien samt alle bedriftene i låven. En bom er helt urealistisk for det vil bli såpass mye trafikk inn og ut. I praksis får vi et kjempeproblem. Men vi er såpass få at vi klarer ikke å mobilisere masse underskrifter, sier Nylund og påpeker at også kommunen har konkludert med at veien er uegnet for gjennomkjøring.

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter