3.000 redningsoppdrag på sjøen i sommer

Redningsselskapets redningsskøyter er i stadig aktivitet om sommeren, men til nå i år har det likevel vært 20 prosent færre oppdrag sammenlignet med fjoråret.

Redningsselskapets redningsskøyter er i stadig aktivitet om sommeren, men til nå i år har det likevel vært 20 prosent færre oppdrag sammenlignet med fjoråret. Foto: Redningsselskapet (NTB scanpix)

Så langt i sommer har Redningsselskapets redningsskøyter rykket ut på 3.000 oppdrag.

– Det er alt fra tau i motoren til alvorlige kollisjoner med båt, sier skipsfører Kai Jensen til TV 2.

De vanligste oppdragene dreier seg om motorstopp, legger han til, men noen ganger får Redningsselskapets mannskap livsviktige oppdrag.

– Så langt i år har vi reddet 13 liv. Dette er saker hvor et liv ville gått tapt hvis vi ikke hadde kommet til unnsetning, sier han.

Hittil i år har Redningsselskapet hjulpet rundt 5.500 mennesker på sjøen. Det er en nedgang på 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Nedgangen skyldes dårlig vær, ifølge Jensen.

Det er imidlertid om sommeren at det er flest oppdrag. Redningsselskapet har registrert 3.000 oppdrag til nå i sommer. Av disse har redningsbåten Bergersen d.y., som er stasjonert ved Oscarsborg i Oslofjorden, håndtert 72 bare de to siste ukene.

– Vi har hatt en veldig hektisk periode de siste to ukene. Til tross for at det ikke har vært like fint vær som i fjor, er folk fortsatt på sjøen, sier båtens styrmann Pål Abrahamsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.