3.000 tilskuere så nettpoker-finale

Nettpoker er i ferd med å bli en tilskuersport. 3.000 tilskuere fulgte finalen i poker-VM på nettet.

04.10.06 15:17

Det femte uoffisielle verdensmesterskapet i nettpoker, med 18 forskjellige turneringer på programmet, er nettopp ferdigspilt.

Finalen i hovedøvelsen ble avgjort mandag formiddag, og foruten finalistene var 3.000 tilskuere logget på PokerStars for å se avslutningen.

Finalen ble også kommentert direkte på radio av de tidligere verdensmesterne Greg Raymer og Joe Hachem.

- At over 3.000 mennesker fulgte finalebordet live er definitivt et klart bevis for hvor populær denne turneringen er, sier Nordensjef Michael Holmberg i PokerStars til Nettavisen.

Nettpoker er et ferskt fenomen, men det blir stadig mer populært å følge med på andre spillere.

Når Johnny Lodden spiller high stakes, er det vanligvis 300-400 tilskuere som følger med. Og etterpå diskuteres gjerne spillene på forskjellige diskusjonsforum.

Lodden tilhører Team Betsson, og lagets sponsor arrangerte nylig en lagduell på Internett mot The Norsemen. De fire kampene var lagt opp på en publikumsvennlig måte, ved at spillerne skrev i chatten hvilke kort de hadde på hånden og hvordan de tenkte, mens de selv ikke kunne se hva motspilleren skrev.

På denne måten fikk tilskuerne et unikt innblikk i hvordan noen av Norges beste spillere tenker og handler ved pokerbordet.

- Vi regner dette som en såpass stor suksess at vi kommer til å gjøre dette igjen. Sammenlignet med tv-turneringene, som generelt ikke er så bra, er dette et mer underholdende konsept fordi man også får vite hva spillerne tenker og hvorfor de resonnerer som de gjør, sier markedssjef Hans-Martin Nakkim i Betsson til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.