RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

300.000 ulovlige immigranter kom til EU i fjor

Migranter blir tatt imot etter å ha ankommet Corogliano Calabro i Sør-Italia den 3. januar i år.
Migranter blir tatt imot etter å ha ankommet Corogliano Calabro i Sør-Italia den 3. januar i år. Foto: Antonino Condorelli (Reuters / NTB Scanpix)
Mer enn 276.00 irregulære migranter kom til EU-land i fjor. Det er mer enn dobbelt så mange som i 2013, opplyser migrasjons- og innenrikskommissæren.

- I 2014 kom mer enn 276.000 migranter til EU, noe som er en økning på 138 prosent sammenlignet med foregående år, sa Dimitris Avramopoulos til EU-parlamentet tirsdag.

Han sier rundt 207.000 av migrantene kom til europeiske havner via Middelhavet, hvor smuglere fyller opp skip med hundrevis av personer som flykter fra Syria og andre deler av Midtøsten og Afrika.

- Smuglere finner nye ruter til Europa og tar i bruk nye metoder for å utnytte desperate mennesker som prøver å flykte fra konflikt og krig, sier EU-kommissæren i en tale.

Siden september i fjor har mer enn 12 lasteskip som har smuglet personer, ankommet Europa. De fleste av skipene kom til Italia.

En irregulær migrant er en person som oppholder seg i et annet land uten gyldige papirer.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere