RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er hodeskallen ingen forskere vil ta i

Foto: Thomas Paust (Mediehuset Nettavisen).
Sist oppdatert:
Norgesaktuelle Lloyd Pye hevder han har det endelige beviset på utenomjordisk kontakt. Men det norske fagmiljøet boikotter foredraget om stjernebarnet.

HOTELL SLOTTSPARKEN (Nettavisen): Den norske filmskaperen Terje Toftenes skal lansere sin nye UFO-film «The Day Before Disclosure» (Dagen før avsløringen). Filmen er allerede prisbelønnet og er i UFO-miljøet blitt mottatt som en av de mest overbevisende dokumentarene innen UFO-fenomenet.

(Her kan du se filmen gratis).

Som et ledd i filmlanseringen har Toftenes invitert den amerikanske UFO-forskeren og forfatteren Lloyd Pye til Norge for å holde foredrag på Oslo Kongressenter fredag kveld.

Hevder det er et stjernebarn
Pye er i besittelse av en hodeskalle som han mener stammer fra en skapning som er halvt menneske og halvt romvesen – et såkalt stjernebarn. Hodeskallen ble angivelig funnet i en gruve i Mexico på 1930-tallet, og skal være 900 år gammelt.

Pye fikk hodeskallen av et ektepar i Mexico på slutten av 1990-tallet. Ekteparet håpet at forskeren kunne gjennomføre de nødvendige undersøkelsene av eksemplaret.

Siden den gang har Pye forsøkt å gjennomføre omfattende DNA-testing med ønske om å fastslå at hodeskallen ikke er fra vår verden. Men denne prosessen koster penger. Derfor reiser han verden rundt i et forsøk på å samle inn midler til å finansiere prosjektet. Selve prosessen med å kartlegge hele skallens arvemateriale vil koste to millioner dollar – snaue tolv millioner kroner.

- Jeg vil bare at sannheten skal fram, sier Pye til Nettavisen.

Møter mye motstand
Han har med seg en tro kopi av hodeskallen til Norge. Originalen ligger godt bortgjemt i et bankhvelv i USA. På foredraget skal han forsøke å overbevise publikum om at hodeskallen er en hybrid av menneske og romvesen. Men Pye møter mye motstand fra det etablerte forskningsmiljøet.

- Du er sikkert klar over at det eksisterer en boikottkampanje i det etablerte forskningsmiljøet mot UFO-er, romvesener og bigfoot. Å berøre disse temaene er som å begå karriereselvmord. Sånn fungerer det, sier han.

Filmskaper Terje Toftenes sier det har vært umulig å få fagfolk til å delta på foredraget.

- Jeg har invitert alle som jobber på Naturhistorisk Museum til foredraget, men jeg har ikke fått én eneste tilbakemelding, sier filmskaper Terje Toftenes til Nettavisen.

Skal kartlegge arvematerialet
Pye sitt mål er å samle inn penger til å finansiere en total kartlegging av hodeskallens genom, som er betegnelsen for en arts fullstendige arvemateriale - den totale genetiske informasjon.

Pye har allerede gjennomført små prøver av hodeskallen og sammenlignet dette med databasen i National Institutes of Health (NIH). NIH har kartlagt noe som kalles coherent basepar sequences - overlapping av arvematerialet til ulike arter. Sjimpanser deler for eksempel 97 prosent av sitt arvemateriale med mennesker.

- Her ble det funnet mange spor som stammet fra mennesket. Men en hel del ble ikke funnet i databasen, hvilket kan bety at det bare ikke finnes i databasen. Men det som det virkelig betyr, er at det ikke finnes på jordkloden, sier Pye.

- Men kan ikke denne hodeskallen stamme fra et deformert menneske?

- Man kan se på skallens fysiologiske karakteristikker og med sikkerhet vite at DNA-et må skille seg enormt fra menneskets DNA. Det er 25 store fysiologiske karakteristikker i skallen til «stjernebarnet» som skiller seg fra den menneskelige hodeskallen, sier Pye.

- Skjuler sannheten
Pye er altså overbevist om at jorden har regelmessig fått besøk fra verdensrommet i tusener av år – og at myndighetene skjuler sannheten for offentligheten.

- Tror du menneskeheten har noe å frykte fra disse besøkende?

- Jeg tror det finnes mange forskjellig typer besøkende. Noen av dem er åpenbart pro-menneske (tilhenger av menneskeheten), men noen ser ut til ikke å være pro-menneske, deriblant dem som bortfører mennesker og gjennomfører tester på oss. Men jeg kan fortelle deg dette. Hvis ikke majoriteten av dem var for oss, så ville det ikke vært vanskelig for en art som har så omfattende kunnskap om genetikk som de har, å skape en form for insekt som kan utslette oss mennesker på noen uker, sier Pye.

Lysets hastighet
Romforsker Pål Brekke er imidlertid skeptisk til hele tanken om at jordkloden får jevnlig besøk av utenomjordiske vesener.

- Den etablerte fysikken som vi kjenner sier at lysets hastighet er det raskeste man kan reise med. Hvis man godtar det, så har man en begrensning på hvor langt man kan reise, sier seniorrådgiver ved Norsk Romsenter, Pål Brekke, til Nettavisen.

- Hvis man skal reise til nærmeste stjerne med lysets hastighet, vil det ta fire år. Og med vår teknologi, hvis vi får lov til å låne nøkkelen til romferjen som flyr rundt jorden i 27.000 kilometer i timen, så vil det ta 160.000 år å dra til nærmeste stjerne.

- Overvåket ganske godt
- Våre radiobølger som er blitt sendt ut i 50 år, har nådd 50 lysår ut i verdensrommet. Innenfor den radiusen er det kanskje 2000 stjerner, og de har vi overvåket ganske godt. Og det er liten sjanse for at det er liv på noen av planetene der.

- Hvis noen nettopp har hørt oss, så vil det ta femti år før vi hører noe fra dem, sier Brekke.

Pye er på en annen side overbevist om at verden vil bli forbløffet når han får samlet inn nok penger til å kartlegge hele arvematerialet til det såkalte stjernebarnet.

- Da blir det mange som får et forklaringsproblem. Forskningsmiljøet kommer bare til å fremstå som dumme, mens regjeringen vil fremstå som kriminelle, sier Pye.

- Hvorfor holde det skjult?
- Men dersom det skulle vise seg at vi stadig får utenomjordisk besøk, hvorfor ønsker regjeringer over hele verden å holde dette skjult for oss?

- På det nåværende tidspunkt er det regjeringer som har herredømme på jorden. Det finnes ingen som har større makt enn den amerikanske regjeringen. Så snart det blir kjent og akseptert at det finnes overlegne skapninger med høyere intelligens der ute, som kunne ha banket oss på et øyeblikk, og vår regjering fremstår som maktesløse, hva gjør i så fall det med deres myndighet?

- Myndighetene bruker det som en unnskyldning at vi ikke hadde klart å håndtere denne avsløringen og hadde fått panikk, sier han.

Pye utelukker ikke at verdens regjeringer får avansert teknologi fra de besøkende i bytte mot at de utenomjordiske får utføre eksperimenter på mennesker uforstyrret.

Pye har imidlertid et forklaringsproblem når det gjelder de omfattende avstandene disse utenomjordiske vesenene må tilbakelegge for å ta en snarvisitt til jorden.

- Må forkaste Newton og Einstein
UFO-forskeren sier at mesteparten av materien i universet er ukjent, og mener forskere fyller disse gapene med å komme opp med betegnelser som svarte hull og mørk materie. Pye mener at det er såkalt elektrisk plasma som holder alt sammen.

- Når vi først kommer til det stadiet hvor vi forkaster Newton, Einstein og vår forståelsen for gravitasjon, så vil vi lære hvordan de gjør det. Når vi aksepterer dette, så vil vi lære å fly disse tingene. Og spørsmålet er, hvordan skal man kunne bryte lysets hastighet? Men hvis alt dette er feil, så vil ikke lysets hastighet være den øvrige grensen lenger, sier han.

- Merksnodig typer som blir kontaktet
Men romforsker Brekke sier det ikke eksisterer noe bevis på at lysets hastighet kan brytes.

- Foreløpig har vi ikke noe håndfaste bevis på at det lar seg gjøre. Når det gjelder UFO-er og vesener som kommer hit, så hvorfor har de da ikke latt seg til kjenne? Hvis de var her, så hadde de kanskje vært nysgjerrige på å komme i kontakt med forskningsmiljøene i for eksempel Kina og NASA. Hvorfor treffer de alltid en litt merksnodig type som bor på et fjerntliggende sted? sier Brekke.

- Hvorfor oppsøker ikke disse vesenene våre forskere. Det er litt merkelig at de ikke gjør det?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere