RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thailandsk toppmøte i Norge

Foto: SAVO PRELEVIC (Afp)
Sist oppdatert:
Thailands opprørsleder, eksstatsminister Thaksin Shinawatra, møter Thailands visestatsminister i Norge.

Det er Bangkok Post som melder dette lørdag. Thaksin Shinawatra lever i eksil etter at han ble avsatt som statsminister i 2006. De siste årenes uroligheter i Thailand skyldes at støttespillerne til Thaksin ønsker ham tilbake som statsminister.

Nå vil visestatsminister Sanan Kachornprasart møte Thaksin for å diskutere hvordan de to partene kan komme til en fredelig løsning.

Dette møtet skal skje i Norge lørdag.

Det er Noppadon Pattama, Thaksins nære medarbeider og hjelper, som sier dette til Bangkok Post. Noppadon sier at Thaksin ankom et buddhisttempel i Oslo fredag for å delta i en seremoni for å overrekke gamle skrifter til visestatsministeren.

Det er forventet at Thaksin og visestatsministeren vil diskutere hvordan de kan løse problemene i Thailand. Nappadon sier at Thaksin ikke har noe i mot å legge vekk stridighetene mellom de to partene i Thailand, men Noppadon sa samtidig at det spørs om visestatsminister Sanan klarer dette under sitt møte i Norge.

Noppadon påpeker at det er opp til makthaverne i Thailand å sørge for fred ved å gi befolkningen virkelig demokrati.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere