RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steffen (19) døde mens han ventet på hjelp

Foto: Siw Borgen (Telemarksavisa)
Sist oppdatert:
Tok livet sitt i rehabiliteringskø. Familien skylder på kommunen.

Bamble kommune mangler tilbud for unge rusmisbrukere. Steffen Siglevik (19) tok sitt eget liv mens han ventet på rehabilitering.

- Broren vår hadde vært i live i dag dersom Bamble kommune hadde hatt et tilbud for unge rusmisbrukere som venter på rehabiliteringsplass. Det sier den fortvilte familien som sitter igjen etter at Steffen Siglevik tok livet sitt i fjor. Rusmisbrukere i Bamble risikerer å bli overlatt helt til seg selv i flere måneder mens de venter i uvisshet, skriver Telemarksavisa

- Jeg synes det er ganske skremmende. Bamble kommune har et stort problem med narkotika. Det er mye narkotika i Bamble og Langesund. At de ikke tar problemet seriøst er veldig trist, sier bror til Steffen, Thomas Haukedal til Tv Telemark.

Bamble kommune er en av få kommuner i landet som mangler et rusteam.

Tilbakefallsprosenten i perioden mellom avrusning og rehabilitering er på nesten 90 prosent, forteller ordfører i Bamble, Jon Pieter Flølo.

Anne Melie Henriksen som er virksomhetsleder, helse og omsorg, rus og psykiatri i Bamble kommune innrømmer at tilbudet ikke er godt nok.

- Vi må jobbe gradvis for å fylle noen av hullene som er i dag, sier hun til Tv Telemark.

Spilte i band
Steffen Siglevik spilte i band. Lørdag arrangerte de resterende bandmedlemmene minnekonsert på Gamle Posten i Porsgrunn. Arrangementet ble en suksess. Det ble samlet inn penger til et veldedig formål og valget falt på Frelsesarmeen i Bamble.

Da Steffens søster, Anya Haukedal, skulle finne ut hvem som skulle få de innsamlede midlene fikk hun seg en overrskelse. Hun ønsket at pengene skulle gå til noen som hjalp unge rusmisbrukere i den vanskelige venteperioden mellom avrusning og rehabilitering. Dette tilbudet finnes ikke i Bamble kommune, og da Haukedal ringte kommunen for å spørre hva slags tilbud som fantes til denne gruppen var svaret at det finnes ikke.

Familien som sitter igjen etter at Steffen Siglevik tok sitt eget liv mens han ventet på rehabilitering, er skuffet og frustrerte over at kommunen ikke kan tilby unge rusmisbrukere hjelp i en vanskelig periode.

Porsgrunn kommune var med og sponset blant annet vakthold under lørdagens minnekonsert. Familien satt stor pris på at kommunen stilte opp.

Nå ønsker familien å utfordre Bamble kommune til å gi sin støtte til Frelsearmeen.

Les flere saker fra Telemarksavisa her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere