RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MFH (Scanpix)

Tar datalagring til Stortingets presidentskap

Sist oppdatert:
- Avtalen mellom Høyre og Ap er ikke behandlet i Stortinget på en forsvarlig måte, mener motstanderne av datalagring.

Useriøs saksbehandling, sier Frp, KrF, Venstre og SV. Nå tar de saken om datalagringsdirektivet til Stortingets presidentskap.

- Ikke forsvarlig
- Transport- og kommunikasjonskomiteen har foreløpig avgitt innstilling til datalagringsdirektivet (DLD). Avtalen mellom Høyre og Arbeiderpartiet har ikke blitt behandlet i komiteen på en forsvarlig måte. Dette skyldes at Høyre og Arbeiderpartiet har presset igjennom en fremdriftsplan som gjør at Stortinget ikke får et godt nok beslutningsgrunnlag i saken, heter det i en pressemelding fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe tirsdag.

Klager på saksbehandling
Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ber nå sine parlamentariske ledere om å klage saken inn for presidentskapet.

«Foruroligende opplysninger»

I pressemeldingen heter det at komiteen tirsdag mottok «oppsiktsvekkende og foruroligende opplysninger fra samferdselsdepartementet og justis- og politidepartementet». Der heter ifølge de fem partiene følgende:

Frykter svært høye kostnader
«Oppsummeringsmessig vil forslagene i avtalen mellom Arbeiderpartiet og Høyre medføre svært høye kostnader og være meget utfordrende å gjennomføre. Belastningen for tilbyderne vil avhenge av modell for kostnadsdeling. Dersom tilbyderne må dekke kostnadene knyttet til kryptering vil dette kunne få store konsekvenser for tjenestetilbudet og konkurransen i markedet. I dag dekkes tilbydernes merkostnader til drift av staten. Dersom det innføres strengere krav til sikkerhet bør staten dekke kostnaden til dette.»

- Svært bekymret
- Frp, KrF, V, SP, SV er svært bekymret for den praktiske gjennomføringen av avtalen mellom Høyre og Arbeiderpartiet. Det er behov for å gå nærmere inn på disse momentene før beslutninger fattes i en så viktig sak, heter det fra datalagringsmotstanderne.

Representanter fra de fem partiene har kalt inn pressen til en orientering i Stortingets vandrehall klokka 13.15.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere