RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navarsete beklager utbruddet

Foto: TV 2 (TV 2)
Sist oppdatert:
Liv Signe Navarsete ble rasende da hun fikk høre at Senterpartiet har sviktet i sykehussaken. Nå beklager hun utbruddet.

For åpent kamera og med flere tilhørere, skjelte Sp-leder Liv Signe Navarsete onsdag ut en sykehusaksjonist i Nordfjordeid.

Opptrinnet ble vist på TV 2 onsdag kveld. Senere ringte Navarsete Janne Endal Andersson for å skvære opp, melder TV 2 Nyhetene.

LES OGSÅ: Sendte fortrolig e-post til feil person

Skuffet over fødestuvedtak
Navarsetes utbrudd kom da Endal Andersson sa hva hun mente om at regjeringen bygger ned fødetilbudet og blant annet avvikler ordningen med forsterket fødestue i Nordfjord. I 2012 blir fødetilbudet i Nordfjord slått sammen med Volda.

Andersson sa hun mener regjeringen og Senterpartiet driver sentraliseringspolitikk og distriktsnedbygging, ikke distriktsutvikling.

Tente på alle plugger
Det var da Navarsete tente på alle plugger:

- Du vet ikke hva du snakker om, det er jeg som har sittet i forhandlinger i lange dager og lange netter, sa Sp-lederen. Opptrinnet ble vist på TV 2 onsdag kveld.

- Jeg ble engasjert, ja
Nå beklager Navarsete utbruddet.

- Jeg selv opplevde det nok som megaengasjert, men når jeg ser opptaket på TV 2, så ser jeg at det ikke er så mange andre ord for det enn at jeg ser skikkelig sint ut. Det må jeg bare beklage, sier Navarsete til TV 2.

Onsdag morgen sa Navarsete på NRK radio at hun følte seg overkjørt i regjeringen i sykehussaken.

Dette er fødestuevedtaket

Regjeringen vil ha jordmordstyrte fødestuer ved sykehusene Odda og Nordfjord. Det samme kan bli etablert i Lærdal.

Ordningen med forsterkede fødestuer med gynekolog blir avviklet.

For Helse Vest gjelder dette Odda, og Lærdal. I tillegg blir fødeavdelingen i Nordfjord slått sammen med fødeavdelingen i Volda fra 2012.

I Eid og i Lærdal vil indremedisinske akuttfunksjoner videreføres. Ved Lærdal sykehus kommer også ortopedien til å bli videreført. I Nordfjord vil regjeringen satse på rus og psykiatri.

Regjeringen bevilger 25 millioner kroner til et lokalsykehusprosjekt i Nordfjord.

Se pressemelding om fødestuevedtaket her

- Må heller trekke seg ut av regjeringen
Endal Andersson sier dette om overhøvlingen hun fikk av Sp-lederen, som skjedde like før Navarsete skulle delta i et medlemsmøte i Senterpartiet i Sogn og Fjordane.

- Jeg kan ikke tolerere at Sp godtar nedlegging av viktige tilbud ved lokalsykehusene. Dersom de ikke har noen reell makt i en regjering, så må de heller ta konsekvensen av det og trekke seg, i stedet for å prøve å glatte over, sier Endal Andersson til NRK Sogn og Fjordane.

Bitter pille
At sykehussaken har vært en bitter pille å svelge for Senterpartiet, er det ingen tvil om.

- Vi kjempet hardt, men vi måtte gi oss. Jeg synes saken er fryktelig tung, sa stortingsrepresentant Kjersti Toppe fra Hordaland til Nettavisen da regjeringens beslutning ble kjent sist fredag.

Toppe sa dragkampen innad i regjeringen hadde vært hard. Senterpartiet måtte bite i gresset når det gjaldt fødestuene, men kjempet fram styrking av andre felt på sykehusene i Lærdal og Nordfjord. I Nordfjord vil regjeringen satse på rus og psykiatri.

- Det er kanskje en fattig trøst, men den styrkingen har ikke kommet rekende på en fjøl, sa Toppe.

KART: Her er sykehusene som blir berørt av regjeringens fødestueveddtak.


View Fødestuevedtaket in a larger map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere