RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan tjene 700.000

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Og når Maria Amelie kommer til Norge, kan hun endelig få utbetalt penger for boka. I tillegg venter jobb med lønn på over 350.000.

Rekordopplag for egen bok og fast jobb gjør 25-åringen til en holden kvinne. Det gjør også at hun får solide økonomiske ben å stå på når hun kommer til Norge.

Det er 11 uker siden Madina Salamova - kjent som Maria Amelie - måtte forlate Norge.

Siden har hun oppholdt seg i Moskva og Krakow, og fredag ble det kjent at hun har fått innvilget søknaden om arbeidstillatelse i Norge, som var det siste formelle hinderet.

Kan tjene 686.205 kroner
Nettavisen får nå opplyst fra forlaget at boken «Ulovlig norsk» er trykket i 18.000 eksemplarer. Boken har også fått innpass i norske biblioteker, takket være Kulturrådet.

Det strykende salget gir også den unge forfatteren en pen andel:

- Vi følger standardkontrakten norsk faglitterær forfatterforening har med den norske forleggerforening. Boken koster 299 kroner. Royalty beregnes ut fra 85 prosent av normalprisen (=254,15 kroner), hvorav Salamova får 15 prosent av dette, sier informasjons- og markedssjef Alexander Opsal i Pax forlag til Nettavisen.

Gitt at boken selges i 18.000 eksemplarer, vil det gi henne en inntekt på 686.205 kroner.

I tillegg har 25-åringen fått fast jobb hos Teknisk Ukeblad (TU), til en lønn som ligger over 350.000 kroner, hvilket gjør at hun passerer millionen. Utbetalingene for boken vil skje stykkevis.

Forlagsdirektør Astrid de Vibe presiserer at de følger normalprosedyre i denne saken:

- Men fordi Salamova manglet id-papirer, satte vi en tredel av forskuddet inn på hennes advokats klientkonto, sier de Vibe til Nettavisen.

««Ulovlig norsk» handler om mine åtte år i Norge, min integrering og mitt liv først som asylsøker også papirløs, og min takknemlighet til mennesker som har hjulpet meg her gjennom årene,» blogger Madina Salamova.

Utbetalinger i 2011 og 2012
Boksalget vil gi utbetalinger i år og til neste år:

- Når det gjelder øvrige royalties, har hun krav på noe fra 2010 – men veldig mye av det hun har solgt, kommer til utbetaling i 2012, forklarer forlagsdirektøren.

Frem til jul, var boken trykket i 5000 eksemplarer. Siden har det bare økt på.

- Dette er veldig sjelden, men svært hyggelig for oss, sier sjefen hos Pax - og presiserer at de ikke har solgt 18.000 eksemplarer ennå.

Taus om lønnen
Hos Teknisk Ukeblad (TU) ser de frem til å få en ny medarbeider.

- Jeg snakket med henne senest torsdag. Det blir veldig positivt å få henne hit, sier redaktør Tormod Haugstad til Nettavisen.

Han vet ikke når hun kan begynne og vil ikke røpe lønnen.

- Det er en helt ordinær lønn, beregnet ut fra erfaring og praksis, sier Haugstad - som bekrefter at den er høyere enn 350.000 kroner, men henviser til advokaten for å få svar på lønnsbetingelsene.

- Vi gleder oss til hun kommer, vi trenger god arbeidskraft, legger Haugstad til.

Advokaten: - Må blir ferdig
- Hva slags stilling får hun? Fast?

- Ja, fast stilling med tre måneders prøvetid. Foreløpig er det ikke klart hvilke områder hun skal jobbe med. Vi dekker jo både olje og gass, energi, IT, bygg og anlegg, samt jobb og karriere, sier han.

Salamovas advokat, Brynjulf Risnes, snakket med sin klient lørdag.

- Når komme hun til Norge?

- Jeg vet ikke. Det er en del ting hun skal ordne først, hun ble jo invitert av ICORN på prosjekt i Krakow og må avslutte det på en ryddig og ordentlig måte, sier Risnes til Nettavisen.

- Men hun gleder seg veldig til å komme til Norge, sier Risnes som henviser til TU for å få svar på lønnsbetingelser i ny jobb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere