RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan halvere mobbing

Sist oppdatert:
Ny doktoravhandling viser uventet effekt.

Om elever lærer om psykiske lidelser, fører det til en klar nedgang i psykiske problemer. Samtidig har dette en uventet, men klar effekt mot mobbing, det viser en ny doktorgrad ifølge Dagbladet.

- Skolens ansvar
Forsker og spesialrådgiver for kvalitet ved Psykiatrisk senter i Bærum, Bror Just Andersen, står bak avhandlingen og er overrasket over at ingen har tatt tak i dette tidligere.

- Det er skolens ansvar å påse at elevenes psykiske helse blir ivaretatt. Sammen med Utdanningsdirektoratet har de oversett elevenes psykososiale miljø. Over halvparten av de med psykiske lidelser svarer i undersøkelsen at ingen i deres nærmiljø har stilt spørsmål rundt deres psykiske tilstand, sier han til avisen.

Skolepsykologer
Nå ønsker Andersen å få psykologer inn i skolene, og mener tidligere tiltak nærmest er bortkastet. Seniorrådgiver Petter Haagensen i Utdanningsdirektoratet uttaler til avisen at tradisjonen for effektmåling av tiltak i skolene er ny, og at de hele tiden jobber for å bli bedre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere