RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette mente Behring Breivik

Sist oppdatert:
Hadde vært medlem av FrP, og skrev bok.

Behring Breivik sier han var aktiv i FpU og FrP i mange år, og hevder selv at han "bidro til deres suksess." Han forlot partiet for å kunne jobbe videre med det han hevdet var å "bidra til å utvikle/markedsføre politiske doktriner i utlandet "

"Jeg har selv jobbet flere år for FrP og kan garantere deg at FrP hadde hatt mindre enn 10% oppslutning om de ikke hadde valgt Vienna School of Thought som ideologisk grunnlag."

Siv Jensen har i løpet av lørdag bekreftet at Behring Breivik hadde vært medlem av partiet. Han mente likevel at dagens FrP ikke stemmer med hans meninger:

"De aller fleste nye fjesene i FrP er i dag politisk korrekte karrierepolitikere og ikke på noen måte idealister som er villig til å ta risiko eller jobbe for idealistiske mål."

Les også: Dette likte Breivik (med hans Facebook-profil)

Dette tankesettet startet etter sigende som en økonomisk teori, men har de senere årene blitt brukt som en ideologi mot multikulturalisme generelt og islam spesielt. Selv skriver Breivik at den står for følgende:

- Kulturkonservatisme (anti-multikulturalisme)

- Mot Islamisering

- Anti-rasistisk

- Anti-autoritært (motstand mot alle autoritære hat-ideologier)

- Pro-Israel/forsvarer av ikke-muslimske minoriteter i Muslimske land

- Forsvarer av de kulturelle aspektene ved kristendom

- Å avsløre Eurabia prosjektet og Frankfurt skolen (ny-marxisme/kulturmarxisme/multikulturalisme)

- Står ikke for en økonomisk politikk og kan dermed samle alt fra sosialister til kapitalister

Ikke høyreekstrem terror
I 2009 skrev Breivik følgende på document.no:

"Jeg har aldri noensinne hørt om et høyreekstremt eller NS terrorangrep av betydning på Europeisk jord. Dette høres ut som kulturmarxistisk ønsketenkning. "

Les også: En nasjonal tragedie

Kulturmarxisme
I sine skriverier sier Breivik at han er ster motstander av det han kaller kulturmarxisme, noe han mener gjennomsyrer norsk presse. Han ville blant annet starte en egen høyrevridd avis i Norge, selv om han også skrev at han ville prøve å gjøre FrPs medlemsavis til et bedre talerør for høyreradikale ideer.

Nasjonalist
I et av innleggene uttrykker han at politikken i dag ikke lenger dreier seg om sosialisme mot kapitalisme, men at kampen står mellom nasjonalisme og internasjonalisme. Breivik sier selv han er nasjonalist.

Arbeiderpartiet
Arbeiderpartiet er kun nevnt en gang i de innlegg som nå er tilgjengelige, og da i sammenheng med at det gis støtte til Rød Ungdom og SOS Rasisme (omtalt som "Stoltenbergjugend"). Han nevner dog Gro Harlem Brundtland, og omtaler henne som "landsmorderen."

2083
Boken Breivik hevder å ha skrevet skulle være på 1100 sider, og etter det han hevdet var det et kompendium for kampen for det han stod for. 2083 er et årstall som er brukt i mange dataspill og generelt i en del science fiction som et år hvor mye skjer og forandres. Det er ikke forklart hvorfor Breivik har brukt denne tittelen på boken sin.

Støtte til EDL
Breivik har også uttrykt støtte til den britiske English Defense League, en svært radikal organisasjon på høyresiden i England. Han har blant annet ment at man burde bygge opp en lignende organisasjon i Norge. Du kan lese om EDL her.

Les også: Slik holder du deg oppdatert

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere