RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Massemorderens advokat: - I hans hode var det nødvendig

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Advokat Geir Lippestad (47) er oppnevnt forsvarer til terrorsiktede Anders Behring Breivik.

- Det er riktig, jeg er oppnevnt forsvarer. Sitter i avhør med klient. Blir sent i dag, skriver Geir Lippestad til Dagbladet i en tekstmelding.

47-åringen skal forsvare terrorsiktede Anders Behring Breivik (32), som innrømmer å ha stått bak bilbomben utenfor regjeringskvartalet, og for å ha skutt og drept minst 85 personer på AUF-kampen på Utøya.

Erkjenner forholdene
Like etter klokken 23 tok advokat Lippestad tid til å snakke med pressen.

- Han erkjenner de faktiske forhold, sier forsvareren.

- Sier han noe om hvorfor dette skjedde? spør NRKs reporter.

- Han har sagt en del om det, men det ønsker jeg ikke gå inn på nå. Det er så mye informasjon og så mye som er sagt i dette, at det må jeg få lov til sette meg ned å samle inn.

- Nødvendig
- Hva tenker han om det han har gjort? spør TV 2s reporter.

- Også det er vanskelig å si noe om. Han er blitt forklart alvoret i saken, det utrolige omfanget av skadde og drepte. Reaksjonen hans var at det var grusomt å utføre drapene, men i hans hode var det nødvendig.

Politimester Sveinung Sponheim sa under en pressekonferanse kl 18 lørdag at det er Anders Behring Breivik selv som har valgt advokaten. Politimesteren sa da at advokaten ikke ønsket at hans navn skulle bli kjent.

Lippestad er kanskje mest kjent som forsvarsadvokaten til Ole Nicolai Kvisler og Jo Erling Jahr som ble dømt til henholdsvis 17 og 18 år i fengsel for drapet på Benjamin Hermansen (15) i 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere