Gå til sidens hovedinnhold

32-åring truet med å kjøre varebil med sprengstoff

I en opphisset samtale med Tollvesenet kom mannen (32) med en uttalelse som han nå er idømt bot for.

SKØYEN: Mannen skal ha vært irritert på Tollvesenet for at han ikke fikk opphevet arrest i sitt firmas eiendeler. Firmaet holder for øvrig til på Skøyen.

I en telefonsamtale med en ansatt i Tollvesenet, skal han ha blitt svært sint og på en høylytt måte uttalt at han «…hadde ikke lyst til å må måtte kjøre ned til Tollvesenet med en varebil med sprengstoff» eller lignende, kan vi lese i dommen som ble avsagt i Oslo tingrett i slutten av januar.

Opplevd som ubehagelig

Den Tollvesen-ansatte skal umiddelbart ha skrevet ned hva som hadde blitt sagt og kontaktet sin overordnede for å melde fra om hendelsen, som han skal ha opplevd som ubehagelig.

Tiltale forklarte i retten at uttalelsen var at «man, evt han, skal være glad for at ikke alle er som Breivik og kjører en bil med sprengstoff ned til departementene man er uenig med.»

Tror på Tollvesenet

Retten fester lit til den ansatte i Tollvesenets forklaring og legger denne til grunn.

«Ut fra omstendighetene finner retten det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte ved uttalelsen forsettlig krenket NNs fred på en skremmende og hensynsløs måte. Selv om tiltalte muligens hadde grunn til å være oppbrakt overfor skattemyndihgetene, var hans opptreden overfor NN uakseptabel.»

Dømt til å betale

Mannen ble dømt til å betale en bot på 3.500 kroner samt saksomkostninger på 3.000 kroner.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis