Gå til sidens hovedinnhold

32 millioner tekstmeldinger sendt på nyttårsaften

Oslo (NTB-Per-Helge Berg): Nyttårsaften ble det sendt over 32 millioner tekst- og bildemeldinger fra kundene til Telenor og NetCom. Det er en nedgang i forhold til tidligere år på grunn av bruken av sosiale medier.

Telenor registrerte 21,8 millioner tekstmeldinger og 670.000 bildemeldinger hele nyttårsaften og fram til klokken 06.00 første nyttårsdag. Det er en nedgang fra 25 millioner tekstmeldinger og i underkant av 1 million bildemeldinger i fjor.

Mest trafikk var det klokken 00.21 da det ble sendt 1.349 tekstmeldinger i sekundet. Dette er det nest høyeste Telenor har observert siden nyttårsaften 2007.

Hos NetCom ble det i perioden fra midt på dagen nyttårsaften og til i to-tretiden natt til søndag registrert 10,2 millioner tekstmeldinger og 500.000 bildemeldinger, med rundt 500 tekstmeldinger i sekundet rundt midnatt.

Begge mobilselskapene melder at den voldsomme trafikkmengden ikke førte til nevneverdige forsinkelser på sending og mottak av meldinger.

- Nettet holdt seg stabilt og leverte som det skulle. På det meste hadde vi 5-10 minutters forsinkelse da trafikken var som høyest, sier Vederhus. (©NTB)