RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

32 personer evakuert fra gassanlegg

Foto: Eirik Palm (Finnmark Dagblad)
Sist oppdatert:
Ingen umiddelbar fare.

Det er ingen umiddelbar fare etter gasslekkasje på Statoils produksjonsanlegg på Melkøya i Hammerfest, som skyldtes et overtrykk i kjøleanlegget. Til sammen ble 32 personer evakuert lørdag ettermiddag.

Overtrykket oppsto i forbindelse med oppstart av kjøleanlegget lørdag morgen, etter at det har vært ute av drift i et par uker for utbedring.

– Klokken 12.30 lørdag ettermiddag ble det registrert gasslekkasje i kjøleanlegget, som skyldtes et overtrykk. Vi undersøker nå lekkasjepunktet, sier informasjonssjef for norsk sokkel i Statoil, Ola Anders Skauby, til NTB.

Brannvesenet varslet alle nødetater klokken 12.44 lørdag ettermiddag, etter å ha fått melding om at flytende metan lakk ut i Statoils gassproduksjonsanlegg på Melkøya. Statoil foretok en kontrollert nødstans da lekkasjen ble oppdaget.

Etter at de 32 personene som befant seg inne på anlegget ble evakuert, er det nå kun innsatspersonell til stede inne på anlegget.

Det ble ikke meldt om personskader etter lekkasjen, og det er heller ikke meldt om forurensning til nærliggende områder, ifølge politiet.

Anlegget på Melkøya mottar og prosesserer naturgass fra Snøhvit-feltet i Barentshavet. Statoil er operatør for anlegget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere