Gå til sidens hovedinnhold

320 millioner ekstra brukt på asfalt

Oslo (NTB): Statens vegvesen brukte 320 millioner kroner mer enn det som var bevilget til legging av ny asfalt i fjor. Pengene skulle opprinnelig gått til kollektivsatsing og gang- og sykkelveier.

Totalt sprakk det norske riksveibudsjettet med 409 millioner kroner i 2012. Hovedårsaken var legging av nytt veidekke til 320 millioner, skriver samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) i et brev til riksrevisor Jørgen Kosmo.

Ifølge Aftenposten ble pengene hentet fra en rekke andre prosjekter, som gang- og sykkelveier og tiltak rettet mot trafikksikkerhet, miljø- og service og kollektivtrafikk. Her satt Statens vegvesen igjen med 307 millioner kroner i ubrukte penger, noe som skyldes forsinkelser og utsettelser.

- Det viser bare hvordan veivesenet prioriterer. Det er helt tydelig at de ikke har prioritert å planlegge nok miljøtiltak, sykkelveier og så videre. De burde definitivt hatt planer slik at pengene ble brukt der de skulle, sier leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet til avisa.

Også Syklistenes landsforening er kritisk, men regjeringen selv tar ikke selvkritikk og mener isteden dette er helt normalt.

- Det er et uttrykk for at veivesenet bruker handlingsrommet Stortinget har gitt dem til å omdisponere midler på budsjettet. Vi mener det er helt nødvendig for å sikre en mest mulig effektiv utnyttelse av pengene, sier statssekretær Geir Pollestad (Sp) i Samferdselsdepartementet. (©NTB)

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut