Gå til sidens hovedinnhold

320 millioner til det frivillige Norge

Oslo (NTB): Statsbudsjettet for 2013 byr på en solid overraskelse for frivillige organisasjoner og foreninger rundt om i Norge. Regjeringen øker tilbakebetalingen av moms med 320 millioner kroner, melder NRK.

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) og kulturminister Hadia Tajik (Ap) presenterte tirsdag nyheten. Frivillige organisasjoner, som korps og idrettslag, vil få tilbakeført mer av momsen ved kjøp av utstyr og tjenester.

Organisasjonen Frivillighet Norge jubler over regjeringens beslutning om å sette av 320 millioner friske kroner til dette formålet.

- I dag er det kake på mange foreningsbord rundt om i landet. Etter et hvileskjær i fjor, betyr økningen av momskompensasjonen i 2013 at totalbeløpet kommer opp i 950 millioner kroner. Nå kan frivilligheten bruke penger på aktiviteter og ikke moms, sier generalsekretær Birgitte Brekke.

I motsetning til næringsliv og kommuner belastes frivillige organisasjoner med moms på innkjøp av varer og tjenester. Regjeringen lovet i 2009 å sette av en årlig pott for å kompensere for dette og gradvis trappe opp til 1,2 milliarder i 2014.

Målet til Frivillighet Norge er å få refundert krone for krone alt det som betales i moms. (©NTB)

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin