RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Innvandrere dratt ut av pub

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Linda Habberstad var (26) vitne til at nordmenn angrep to innvandrere på det groveste rett etter at terrorbomben smalt.

Episoden fant sted utenfor puben Cornern Sportsbar i Trondheimsveien i Oslo kort tid etter bomben sprengte regjeringskvartalet 22. juli. Habberstad satt hos en venninne og fulgte med på nyhetene da hun plutselig hørte aggressive skrik og tilrop utenfor leiligheten.

- Vi så ut av vinduet og fikk øye på tre ekstremt hissige nordmenn som høylytt anklagde to innvandrere for å stå bak terrorhandlingene. De to innvandrerne var blitt dratt på utsiden av puben og ble forsøkt trukket videre ut på gata etter genseren, sier hun.

Kjenner du til tilfeller av innvandrerhets etter terrorbombene? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Les også: - Ligner på jødehets

Stygge skjellsord
Habberstad var sikker på at episoden kom til å ende i slåsskamp. Det skjedde heldigvis ikke.

- Skjellsordene haglet og det var amper stemning, men de to fornærmede forholdt seg rolig og forsøkte å trekke seg unna. Folk strømmet raskt til og etter omtrent 10 minutter med ypping forsvant de tre nordmennene, forklarer hun.

- Hvordan reagerte du etter å ha vært øyenvitne til en slik episode?

- Jeg synes det er forkastelig å reagere slik. Selv om en del sikkert trodde at det var sannsynlig at utenlandske terrorister sto bak angrepet, så er det helt sykt å angripe totalt uskyldige mennesker. I tillegg reagerte jeg på den hissige tonen og all drittslengingen, sier hun.

Bekrefter episoden
Ansatte Nettavisen har pratet med bekrefter at det oppsto et voldsomt munnhoggeri kort tiden etter nyheten om bombingen i regjeringskvartalet ble kjent.

- En person inne på puben skrek til to utlendinger at han skulle drepe alt svart. Han ble kastet ut og siden har ikke sett han. Flere av gjestene blandet seg inn i situasjonen og enkelte forlot puben kort tid etterpå. Det var ganske dramatisk, men situasjonen ordnet seg i løpet av ti minutter, sier en ansatt til Nettavisen.

Kjenner du til tilfeller av innvandrerhets etter terrorbombene? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere