RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet på plass i Breiviks leilighet under avhøret

Foto: Foto (Nettavisen-tipser)
Sist oppdatert:
Politiet var på torsdag i leiligheten i Oslo der Anders Behring Breivik bodde med sin mor.

SKØYEN (Nettavisen): - Vi så to politibiler og fire politifolk ta seg inn i leiligheten. Det var sivilkledt politi, og de tok på seg skuddsikre vester før de gikk inn, sier et øyenvitne til Nettavisen.

Ifølge vitnet innledet politiet aksjonen i bygården på Skøyen på Oslo vestkant klokka 11.30.

Leiligheten er på adressen der terrorsiktede Anders Behring Breivik bodde med sin mor før han meldte adresseforandring til gården på Rena.

- Det var en mann, som trolig var en politimann, som kom ut av inngangsdøren fra bygården der moren til Breivik bor. Han gikk til en sivil politibil, hentet noe, og gikk tilbake inn i bygården. Han hadde på seg olabukser, blå skoposer og en svart vest som ser ut som en slags bombevest, sier Nettavisens journalist på stedet, Jørgen Berge.

Berge forteller at det var to sivile politibiler parkert utenfor bygården. De sto der fortsatt ved 14.30-tiden.

Anders Behring Breiviks advokat, Geir Lippestad, er ikke kjent med aksjonen, men bekrefter overfor Nettavisen at klienten sitter nå i avhør hos politiet.

- Nei, jeg er ikke kjent med denne aksjonen. Jeg sitter i avhør nå med min klient og politiet. Jeg er ikke kjent med hva som skjer på utsiden. Min klient har sittet i avhør siden tidlig i formiddag og fortsetter utover kvelden, sier advokat Geir Lippestad til Nettavisen under en kort pause fra avhørene.

Ved operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt får Nettavisen opplyst at de ikke har noen informasjon om aksjonen på Skøyen.

Etterforskningen etter terrorhandlingene 22. juli pågår for fullt.

Anders Behring Breivik (32) er siktet for bomben i Regjeringskvartalet og massakren på Utøya, som til sammen tok livet av 77 mennesker.

Etter pressekonferansen torsdag sa politiadvokat Christian Hatlo til Nettavisen at politiet ennå ikke kan konkludere sikkert med at Breivik var helt alene om terroraksjonen.

- Vi har ikke råd til å utelukke at Breivik ikke var alene, sier Hatlo. Han ønsker ikke å kommentere den løpende etterforskningen, ønsket derfor ikke å si hva politiet foretok seg i Breiviks leilighet.

- Er det noe som nå tilsier at det finnes flere der ute?

- Bortsett fra at det er spørsmål Breivik ikke vil svare på, og at han oppfører seg litt rart noen ganger, så er det ikke noe som tilsier at det er flere. Ingenting i etterforskningsmateriale tyder på det, sier Hatlo.

- Hva slags spørsmål er det?

- Nei, det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Hatlo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere