RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Facebook)

Fjernet ikke fremmedfiendtlige kommentarer

Sist oppdatert:
Siv Jensens offisielle Facebook-side var full av fremmedfiendtlige kommentarer.

Tre timer etter at bomben i Oslo sentrum smalt fredag 22. juli, la partileder i Frp Siv Jensen ut en melding på sin Facebook-side. Her skrev hun at «vi alle gjør lurt i å avstå fra spekulasjoner nå».

Mange av de 203 kommentarene som raste inn i kommentarfeltet var svært fremmedfiendtlige. Spesielt muslimer ble hetset på det groveste.

Dette er noen av kommentarene som ble postet:

"bare å stoppe innvandring og stenge alle moskeer! Og ja kaste ut alle muslimer, blant annet Krekar"

"Du har sagt det før - snikislamisering"

"Er det dette vi kaller et fargerikt fellesskap?????? La alle komme te oss, syns vi har nok nå!!! Noen må våkne!

Sletter kun Frp-kritiske kommentarer
Bloggeren Gunnar Roland Tjomlid, hevder at Frp-kritiske kommentarer aktivt slettes fra Siv Jensens Facebook-side, og kritikere er blitt blokkert fra siden.

- Men disse hårreisende kommentarene som kom like etter bomben står altså fortsatt to uker etter at de ble skrevet. Moderering foregår altså aktivt, og det skjer ikke mer der inne enn at de fint kunne ha fjernet disse om de ville. Jeg har varslet både inne i selve kommentarfeltet på Facebook-siden, Siv Jensen en melding på twitter for flere dager siden hvor jeg oppfordret henne til å ordne dette. De har altså ingen unnskyldning for å ikke vite om det, men ingenting er gjort, sier han til Nettavisen fredag.

Ryddet opp fredag

Fredag ettermiddag har Frp ifølge Tjomlid reagert, og flere kommentarer er fjernet.

- Hva tenker du om at kommentarene ikke er fjernet?

- Det er rart at de avskyelige kommentarene ikke er fjernet. Spesielt i den tiden vi er i nå er det rart at Frp ikke ønsker å vise ansvar. De burde skjerme alle assosiasjoner mellom Frp og disse meningene. At de sletter alle Frp kritiske kommentarer, men ikke disse er en merkelig prioritering, sier han.

Se Tjomlids blogg her

Fikk 3000 kommentarer
- Min Facebook-side er åpen for motstandere og tilhengere av FrP. Derfor kommer det også fram meninger FrP ikke støtter. Vi følger med på sidene og fjerner upassende og støtende innlegg. Den første uka etter terrorangrepet fikk jeg 3000 kommentarer på min Facebook-side. Derfor er det vanskelig å følge alle debattene hele tiden. Uansett må den som kommenterer ta ansvar for det de skriver, sier Siv Jensen i en e-post til Nettavisen.

Jensen forteller at debatten rett etter at bomben eksploderte fredag 22. juli var preget av at forskerne og ekspertene som snakket på TV og i radio alle pekte på at det trolig var Al-Qaida-sympatiserende grupper som sto bak.

- Slik sett er debatten et tidsvitne på hvor viktig det er å ikke trekke for raske slutninger, slik jeg også oppfordret til i innlegget jeg skrev, skriver hun videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere