RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gjemte pc-en før politiavhør

Foto: Faksimile (Nettavisen)
Sist oppdatert:
«Fjordman» plasserte sin PC i en oppbevaringsboks på Oslo S før han lot seg avhøre av politiet.

Peder Are Nøstvold Jensen - bedre kjent som den islamfiendtlige bloggeren «Fjordman» - sto fredag fram i VG og fortalte om sin kontakt med terrormistenkte Anders Behring Breivik. Dagen før var Jensen i avhør hos politiet.

Ideologisk forbilde
Som bloggeren Fjordman var Jensen et ideologisk forbilde for Breivik og en han flittig har sitert fra i sitt 1500 sider lange forsvarsskrift. Men Jensen har avvist at han har møtt Breivik, selv om Breivik ifølge Jensen forsøkte å få i stand et møte og de to hadde kontakt via internett.

Søndag skriver VG på papir og nett at Jensen, før han stilte i avhøret med politiet torsdag, plasserte sin pc i en oppbevaringsboks på Oslo S. Under avhøret ransaket politiet boligen hans på Ekeberg i Oslo, på jakt etter bevis mot Anders Behring Breivik.

Ombestemte seg
Til VG forteller politiadvokat Christian Hatlo at Jensen først ikke ønsket å gi dem datamaskinen, men at han ombestemte seg da han forsto at politiet ville gå til Oslo tingrett og be om en rettslig kjennelse hvis han nektet.

Status som vitne
Til avisa sier Hatlo at Jensen har status som vitne i saken, at datamaskinen nå blir undersøkt og at det så langt ser ut som om Jensen har begrenset seg til å blogge.

Fredag, dagen etter avhøret med politiet, postet nettstedet Gates of Vienna et innlegg signert «Fjordman» med tittelen «My Afternoon With The Police ». Her forteller han om sin opplevelse av politiavhøret og skriver at politiet må ha forstått at han «ikke hadde noe å gjøre med terrorangrepene i det hele tatt».

Politiadvokat Hatlo sier til VG at han ikke vil utelukke at politiet kan komme til å be om flere avhør med Jensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere