RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er lett å knuse et menneske

(Scanpix/Terje Bendiksby)
Sist oppdatert:
Ap-politiker maner til medmenneskelighet.

Onsdag kveld brakte TV 2 Nyhetene nyheten om at Frps stortingsrepresentant Bård Hoksrud hadde kjøpt sex på et bordell i Riga i helgen.

Saken har allerede fått bred omtale i mediene. Hoksrud selv beklager det som har skjedd, og trakk seg torsdag fra sine verv i partiet.

Les også: Bård Hoksrud (Frp) har kjøpt prostituert
Les også: Hoksrud trekker seg fra alle tillitsverv

- Satt i en offentlig gapestokk
Nå får Hoksrud støtte fra Ap-politiker og stortingsrepresantent Thor Erik Forsberg.

«Hoksrud er et helt menneske. Har det vært utnyttelse er det alvorlig, er det frivillig må det være tilgivelse. Lett å knuse et menneske..», skriver Forsberg på sin Twitter-profil.

Forsberg reagerer på den enorme oppmerksomheten saken har fått, og ber kritikerne besinne seg.

- Jeg kan ikke se at det Bård Hoksrud har gjort skal få slike konsekvenser for både han og hans familie, når han nå blir satt inn i en offentlig gapestokk, sier Forsberg til Nettavisen.

Han mener vi ikke må glemme den menneskelige siden i saken.

- Det er viktig å minne hverandre om når mediene slår opp disse oppslagene her, at vi alle sammen er hele mennesker. Det er ikke ofte jeg står opp for en Frp-er, men konsekvensen av alle steinene som nå blir kastet kan ødelegge et menneske, advarer Forsberg, og legger til:

- Det er tillatt å være et medmenneske.

Les også: Hagen: - Jeg er forbanna
Les også: - Frp bør krype ut av rottehullet sitt i skam

- Alle grunn til å besinne seg
- Men han har jo begått et lovbrudd, og han har vært med på å vedta loven. Hva tenker du om det?

- Lovverket gjelder absolutt alle, og det har sine reaksjonsformer. Men den offentlige gapestokken som kommer i tillegg er mer straff enn noen annen i en tilsvarende situasjon opplever. Det går ikke bare utover Bård Hoksrud, men også hans familie, og da er det all grunn til å besinne seg i de offentlige reaksjonene, mener Ap-politikeren.

Siden sexkjøpsloven ble vedtatt i Stortinget i 2009, har det vært forbudt for nordmenn å kjøpe sex i utlandet.

Forsberg stiller spørsmål ved om politiet skal bruke ressurser på å etterforske slike saker.

- Man må stille spørsmål ved om politiet skal bruke ressurser på denne typen saker når vi vet at mange blir utnyttet ved menneskehandel, og blir utsatt for vold og utnyttelse. Det er jo bedre at politiet bruker sine ressurser til å bekjempe trafficking og alvorlig utnytting, sier Forsberg til Nettavisen.

Les også: - Dette er ikke noe å hisse seg opp over
Les også: Får massiv støtte på Facebook

- Loven må evalueres
Selv var han imot sexkjøpsloven da den ble vedtatt.

- Det er ingen hemmelighet at jeg var dypt uenig i sexkjøpsloven da den kom. Det vi må få på plass nå er en grundig evaluering. Har det vært til hjelp for de mennesker som har et behov for hjelp? undrer Forsberg.

Han mener fokuset bør ligge på de prostituerte som utnyttes.

- Jeg er helt enig i at når mennesker blir utnyttet gjennom prostitusjon, så er det veldig alvorlig og det skal straffes. Vi må ha fokus på om det vi gjør er til hjelp for de mennesker som lever i de sosiale problemene. Fokuset må være på hjelpeprogrammet for de som er ufrivillig i prostitusjon, sier han.

- De går under jorden
Forsberg advarer mot å sette prostituerte og sexkjøpere i bås.

- Det er en tendens til å sette sexarbeidere og kjøpere inn i båser, men verden er aldri så svart-hvitt, at noen mennesker enten kan plasseres som offer eller overgriper i en slik situasjon per definisjon, sier han, og legger til:

- Jeg tror mange prostituerte opplever seg stigmatiserte og alene, og utstøtt i sitt eget samfunn. At de rett og slett blir sett ned på, og det er med på å føre til at de går under jord, og da når ikke hjelpeapparatet dem, sier Forsberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere