RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Populær SV-ordfører vraket

Christian Hintze Holm (SV) er ordførerkandidat i Nesodden kommune.
Christian Hintze Holm (SV) er ordførerkandidat i Nesodden kommune. Foto: Privat
Sist oppdatert:
- Ap kuppet ordføreren, sier Nesoddens populære ordfører, Christian Hintze Holm.

Hintze Holm har vært ordfører i Nesodden kommune siden 2003, men må nå gi fra seg ordførerkjedet. Det etter at Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet har gått sammen for å fjerne ham, skriver Amta.

Ny ordfører blir Nina Sandberg fra Ap.

- Ap har kuppet ordførervervet
Dette skjer til tross for at kommunen gjennomførte en rådgivende folkeavstemning, der Hintze Holm sikret seg klart flest stemmer - over 42 prosent av stemmene.

- Jeg synes jo det er uklokt av et kommunestyre å se bort fra et så klart råd fra befolkningen om hvem som bør være ordfører, sier Hintze Holm til Nettavisen.

Hintze Holm reagerer sterkt på at han blir kastet som ordfører.

- Føler du Ap har kuppet ordførervervet?

- Ja, de har jo det. Det er jo helt lovlig selvsagt, for folkeavstemningen er rådgivende. Men det er veldig uklokt. Det holder ikke å være ordfører med et flertall i kommunestyret blant 20 mennesker hvis du ikke har tillit i befolkningen, sier han.

- Jeg er ønsket av befolkningen
Den populære ordføreren gjennom åtte år, forteller at han har fått mange positive tilbakemeldinger etter valget.

- Jeg må innrømme at det har vært nesten overraskende etter valget hvor mange som har tatt kontakt med meg og sagt at dette går bra. Også folk som ikke har stemt på meg, pussig nok, sier han.

- Synes du det er trist at du ikke får være ordfører lenger?

- Ja, det gjør jeg jo selvsagt. Særlig i en situasjon hvor det er ganske opplagt at befolkningen ønsker at jeg skal fortsette, sier Hintze Holm.

Han ble i 2003 valgt som ordfører da Nesodden deltok i en forsøksordning med direktevalg av ordfører. Ordningen ble også forsøkt i 2007, og han ble gjenvalgt.

Men ved årets valg var det ikke noe direktevalg, og det var derfor kommunen likevel valgte å gjennomføre en folkeavstemning om ordførervervet.

- Det var en underskriftsaksjon fra 10 prosent av befolkningen som krevde folkeavstemning, sier han.

Skal tilbake til gamlejobben
Hintze Holm ønsker ikke å spekulere i om Ap-ordføreren nå kommer til å møte på problemer, siden flertallet i kommunen ønsket en annen ordfører.

- Hva gjør du nå?

- Nå skal jeg jo avvente det konstituerende møtet før jeg gjør noe som helst. Jeg er ordfører fram til det, og hvis jeg ikke blir gjenvalgt fratrer jeg som ordfører umiddelbart, sier han, og legger til:

- Jeg har en jobb å gå tilbake til som jeg har permisjon fra, som førstekonservator ved Follo museum. Så det er ikke min personlige rolle det står på, sier han.

I valgkampen var Hintze Holm gjesteredaktør i Nettavisen.

Les også: SV-ordfører styrer Nettavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere