RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)

Lysbakken vil ha pappagrupper

Sist oppdatert:
Statsråd Audun Lysbakken (SV) vil ha offentlig arrangerte pappagrupper slik at fedre kan møtes og dele erfaringer i pappaperm.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken vil ha offentlig arrangerte pappagrupper slik at fedre kan møtes og dele erfaringer når de har pappaperm. Høyre kaller forslaget for sludder, skriver NRK.

- Like viktig for menn
Lysbakken ønsker at tilbudet til menn skal bli bedre.

- Mens mødre har mange tilbud og mange muligheter til å møtes, så har fedre få slike muligheter i dag. Det å kunne dele erfaringer, få økt selvtillit og ha et sosialt fellesskap i permisjonen, tror jeg er like viktig for menn som for kvinner, sier han til nettstedet.

Statsråden kunne selv tenke seg å være med i en papparing, og han tror mange fedre kan tenke seg det samme.

- Dette er sludder
Forslaget blir ikke godt mottatt av Høyre, og stortingsrepresentant og nybakt pappa Nikolai Astrup synes det er grenser for hva staten skal bruke penger på.

- Dette synes jeg er det reneste sludder. Fedrene er i en helt annen situasjon enn det mødrene er i når de akkurat har vært igjennom en fødsel. Jeg kan ikke se at dette er en statlig oppgave, sier han til NRK og konstaterer at han fint skal klare å finne andre ferske fedre uten statens hjelp og finansiering.

- Gjelder på alle samfunnsområder

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken presenterer tirsdag klokka 12 «Likestilling 2014» - regjeringens handlingsplan for likestilling mellom kjønnene. Handlingsplanen er et sentralt ledd i regjeringens arbeid med å sikre reell likestilling mellom kjønnene, heter det fra departementet. Det er første gang på tjue år at regjeringen legger frem en handlingsplan for likestilling som gjelder på alle samfunnsområder.

(Kilde: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere