RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har fri når kriminaliteten skjer

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Færrest politi på jobb når det meste skjer.

Ni ganger så mange politimenn vokter Oslos gater i ukedagene mot nattetid i helgen. Når kriminaliteten skjer, har store deler av politistyrken fri, skriver VG.

Intern rapport om ressursprioritering
I helgene eksploderer antall kriminelle handlinger som ran, voldtekter, ordensforstyrrelser, vold mot enkeltpersoner og offentlige tjenestemenn i Oslo. Men ifølge en intern politirapport avisen har fått tilgang til, er det færrest på jobb når kriminaliteten er verst - og motsatt.

Rapporten omhandler årene 2008 og 2009, og ble ferdigstilt i fjor. Det siste året har den blitt presentert for ledelsen og tillitsvalgte i politiet.

- Har tatt grep
I helgen mobiliserte Oslo-politiet ekstra ressurser som følge av overfallsvoldtektene som har preget hovedstaden. Ifølge VG viser imidlertid rapporten at de få politifolkene som vanligvis er på jobb natt til lørdag og søndag, også er de yngste og minst erfarne.

Avisen trekker videre fram at nær én av tre polititjenestemenn mener at skiftordningene ikke er tilpasset kriminaliteten, noe som kom fram under VGs politiundersøkelse høsten 2010.

- Vi har allerede tatt grep og flyttet flere folk fra dagtid til helg. Det førte til at de som var ute på jobb følte seg tryggere, fordi vi ble bedre rustet til å håndtere basketak. I noen områder ble volden redusert med 40 prosent, sier visepolitimester Sveinung Sponheim når avisen ber ham kommentere rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere