RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Folk blir kalt «lobotomerte»

Foto: Fritz Hansen (Fremover)
Sist oppdatert:
Seks Frp-politikere trekker seg fordi de føler seg mobbet. - Folk gråter, sier varaordfører.

Fire faste og to vararepresentanter fra den ni mann store bystyregruppa i Narvik Frp, har meldt seg ut av partiet etter angivelig langvarig mobbing og trakassering, skriver Fremover.

- Vi har hatt en konflikt som har pågått i mange år, men som har hardnet til de siste to årene. Det har vært mobbing, trakassering og sjikane, sier varaordfører Trond Millerjord, som er en av de som trekker seg, til Nettavisen.

Den angivelige mobbingen kommer ifølge ham fra Frps stortingsrepresentant Torgeir Trældal.

- Blir kalt hjernedøde
Millerjord forteller at de har anmodet fylkespartiet om hjelp flere ganger, men at dette ikke har ført fram. Også partiledelsen i Oslo er varslet uten at noe skal ha skjedd, ifølge ham.

- Vi kan ikke finne oss i dette lenger, sier han bestemt.

- Hva går mobbingen ut på?

- Det er kalling, at folk er lobotomerte, at folk er hjernedøde, at folk er iskalde og inkompetente. Det er ord som man ikke kunne tro kunne komme fra en stortingsrepresentant, sier Millerjord.

Han sier lokallaget etter høstens valg har delt seg i to fraksjoner, og at det er noe de ikke lenger kan leve med.

- Gråter på kontoret
Gruppeleder Frid Opdal og fylkespolitiker Marianne Opdal er også blant de som nå forlater Frp.

- Dette har gått ut over hele bystyregruppa. Vi har prøvd i flere år å roe ned gemyttene, men hans agenda fra Stortinget kan vi ikke leve med lenger. Jeg kan ikke sitte å se på at flere damer i partiet blir trakassert og gruer seg til å komme på jobb, sier han.

- Har du selv opplevd mobbing?

- Jaja, i mange år. Men jeg har prøvd å heve meg over det. Det har vært direkte trakassering, det er kalling og mobbing, sier han.

Millerjord sier han reagerer kraftig på at de ikke har fått noen hjelp fra partiledelsen.

- Når de ikke reagerer momentant etter flere bekymringsmeldinger, så kan ikke jeg sitte og se på at bystyregruppa blir mobbet og trakassert. Folk sitter hjemme og på kontoret og er fortvilet og gråter fordi de blir trakassert, sier han.

- Handlingslammet ledelse
De som hevder seg mobbet har også sendt et skriftlig brev til partiledelsen i Oslo.

- Vi har skrevet brev til partiledelsen om at det er fare for at Nord-Norges største partigruppe kan ryke, og vi fikk til svar at de vurderer å komme opp til et møte i januar en gang, sier Millerjord til Nettavisen.

- Hva tenker du om det?

- Det viser hvor handlingslammet organisasjonen er. Når de får signaler om at store deler av en partigruppe vil trekke seg på grunn av en person, fordi han ikke får fram sin vilje, så er det under enhver kritikk. Det viser bare hvordan organisasjonen fungerer, og derfor har vi tatt grep, sier han, og legger til:

- Siv Jensen har fått mail direkte, og de reagerer ikke.

- Hva gjør dere nå?

- Nå har vi meldt oss ut og fristiller oss i Narvik kommune, sier Millerjord.

Trældal: - Uforstående
Mangeårig leder av lokalpartiet, nå stortingsrepresentant Torgeir Trældal, stiller seg uforstående til påstandene av trakassering av partimedlemmer.

- Jeg stiller meg uforstående til dette. Jeg hører hva de sier, men jeg kjenner meg ikke igjen i det de har sagt, sier Trældal til Nettavisen.

Han sier det har vært en langvarig konflikt i partilaget, der også partiledelsen har vært involert.

- Det er to fraksjoner som har vært over lengre tid, og den gjengen som har meldt seg ut er i mindretall. Det er fordi de ikke får gjennomslag for det de mener. Det er der konflikten ligger, sier Trældal.

I forrige periode hadde de som nå melder seg ut flertall, men de mistet flertallet etter høstens valg.

- I forrige periode satt de i flertall og bestemte, og at de nå har mistet flertallet er det som har skapt en del konflikter, sier han.

- De vil ramme meg
- Men de kommer med ganske drøye påstår mot deg, og hevder du har kalt dem både «hjernedøde» og «inkompetente»?

- Jeg kjenner meg som sagt ikke igjen i påstanden. Jeg er på den andre siden enn de står på, så det er nok derfor de vil ramme meg, sier Trældal.

Han synes saken er trist.

- Det er trist og trasig for partiet at vi har den konflikten i Narvik, men vi har masse flinke folk så verden går videre, sier han.

Assisterende generalsekretær i Frp, Øystein Lid, bekrefter at han er orientert om saken. Utover det henviser han til fylkeslaget for videre kommentarer.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Frp-leder Siv Jensen. Men kommunikasjonssjef i Frps stortingsgruppe, Fredrik Färber, opplyser at Jensen ikke ønsker å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere