Gå til sidens hovedinnhold

33-åring er tiltalt for flere overgrep

En 33 år gammel mann fra Grenland er tiltalt for overgrep mot sju barn, hvor av flere skal ha vært under 10 år da overgrepene skal ha blitt begått.

Den 33 år gamle småbarnsfaren er tiltalt for overgrep mot sju barn, hvor av flere var under 10 år da overgrepene skal ha blitt begått. Ingen av de fornærmede barna er i familie med 33-åringen, skriver Telemarksavisa.

- Anmeldt av flere
Konstituert statsadvokat Håvard Kalvåg skal være aktor i rettssaken, som starter 5. desember i Nedre Telemark tingrett i Skien.

- Det er sju forskjellige fornærmede i tiltalen. Jeg tipper at det kommer til å bli begjært lukkede dører i denne saken, så derfor er det ikke så mye jeg kan si. Men det er absolutt en grov sak, sier Kalvåg.

Kalvåg opplyser at 33-åringen er anmeldt for overgrep av flere av de fornærmede.

- Han er ukjent for politiet og han har ikke vært involvert i overgrepssaker før, sier Kalvåg.

- Gjentatte overgrep
33-åringen bodde tidligere i Grenland, men bor nå i en annen del av landet.

33-åringen er tiltalt etter straffelovens paragraf 195 første ledd, annet straffealternativ og annet ledd bokstav c, som har en øvre strafferamme på 21 års fengsel.

Påtalemyndigheten mener at 33-åringen har begått gjentatte overgrep mot barn under 10 år.

Det er satt av seks dager til rettssaken, hvor det blant annet skal vises videoopptak av dommeravhørene av de fornærmede barna.

- Er fryktelig lei seg
Advokat Henrik Nikolai Bliksrud fra Advokatfirmaet Elden i Oslo forsvarer 33-åringen.

Bliksrud har ikke gått gjennom tiltalebeslutninga med klienten sin før sommerferien, siden 33-åringen bor i en annen del av landet.

- Vi har ikke fått gjennomgått dette sammen ennå. Men i avhør har han erkjent handlingene og lagt seg helt flat. Så holdninga hans er at han beklager dette og at han er fryktelig lei seg for disse handlingene, sier Bliksrud.

Hildur Strømhaug er bistandsadvokat for de fornærmede barna, mens tingrettsdommer Anne Elisabeth Landsverk skal lede rettssaken.

Flere nyheter fra Telemarksavisa

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken