Gå til sidens hovedinnhold

33 tyrkiske soldater drept i luftangrep i Syria - Tyrkia åpner grensene

33 tyrkiske soldater er drept i et luftangrep i Idlib-provinsen i Syria. Samtidig åpner Tyrkia grensene inn til Europa for syriske flyktninger.

Tyrkia har den siste tiden sendt forsterkninger over grensen til Syria for å støtte syriske opprørere som kjemper mot syriske regjeringsstyrker. Regjeringsstyrkene forsøker å gjenerobre opprørskontrollerte områder. De har støtte fra Iran og Russland.

Torsdag ble minst 33 tyrkiske soldater drept i et luftangrep i Idlib-provinsen nordøst i Syria, ifølge guvernøren i den tyrkiske provinsen Hatay, Rahmi Dogan.

I tillegg ble minst 36 soldater såret i angrepet og er nå innlagt på sykehus.

Tyrkia åpner grensene

Nesten samtidig opplyser Tyrkia at de ikke lenger vil stoppe syriske flyktninger på vei til Europa. Det sier en tyrkisk tjenestemann til nyhetsbyrået Reuters.

– Tyrkia har besluttet å ikke lenger stoppe syriske flyktninger fra å nå Europa via land eller sjø, i påvente av den nært forestående ankomsten av flyktninger fra Idlib i Syria, der nesten en million mennesker har blitt drevet på flukt, er uttalelsen.

Ordren skal allerede være gitt til politi, kystvakt og grensevakter.

Uttalelsen kom kort tid etter luftangrepet mot tyrkiske styrker i Syria.

Ustabilt internett

Politisk kommentator i Bergens Tidende, Morten Myksvoll, er ekspert på Tyrkia. Han skriver at internettet i landet er ustabilt, og at dette ikke er et godt tegn:

En av dem som omtaler angrepet, er frilansjournalist og forsvarsanalytiker Babak Taghvaee. Han har også lagt ut det som skal være en video av angrepet, men denne videoen er ikke bekreftet:

Kommentarer til denne saken