Gå til sidens hovedinnhold

330 barn uten plass

330 barn står uten tilbud om barnehageplass i Groruddalen.

GRORUDDALEN: Hovedopptaket er ferdig. 330 barna som mangler plass i Groruddalen. Av de fire bydelene er det Bjerke som topper listen over barn uten tilbud. 159 barn har ikke fått noe tilbud om barnehageplass.

Ikke fornøyd

Byrådssekretær for kultur og utdanning mener ett barn uten plass er for mye.

Målet vårt er jo et tilbud til alle. Det er en god del prosjekter som skal ferdigstilles i høst. Disse prosjektene var ikke med i hovedopptaket, forteller han.

Det betyr at antall barn uten plass kan minske etter sommeren.

Det satses på midlertidige barnehager også. Vi er ikke fornøyd med ventelistene og må tenke offensivt når det kommer til barnehager, kommenterer Halle.

Fullsatt barnehage

På Stovner er Nedre Fossum Gård barnehager er et av prosjektene som ferdigstilles i år. Her er det plass til 72 barn.

Alle plassene er fullsatt, forteller styreleder Vera Andersen. Barna flytter inn i barnehagen i august og forventningene til Andersen er store.

Dette blir en moderne barnehage med muligheter. Vi får gymsal, sanserom, rom til våtromsaktiviteter, stort kjøkken og en flott uteplass, sier hun.

Fem førskolelærere er ansatt og den pedagogiske plattformen legges før barnehagen åpner.

I Bydel Bjerke kommer Utforskeren til høsten. Barnehagen har ikke vært med under hovedopptaket, derfor vil åpningen av denne redusere antall barn uten tilbud om barnehageplass.

Fokus

Oslo er en utfordrende by å etablere barnehager i. Befolkningsveksten er økende, og det er ingen byer i Norge som har et så kraftig økningstall blant barn mellom 1-5 år-

Dette er jo ingen unnskyldning, bare en forklaring. Jeg kan ikke garantere når vi skal komme i mål med full barnehagedekning, men jeg kan garanterer at vi holder fokus på dette og at vi jobber så raskt vi kan, avslutter Halle.


Les mer om barnehageopptaket i din bydel i torsdagens avisutgave.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre