RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaizers-gitarist beklager øltømming

Gitarist Kaizers Orchestra
Gitarist Kaizers Orchestra Foto: Aleksander Andersen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Helte øl over Plumbo-vokalist under tv-intervju.

Tshawe og Yosef Wolde-Mariam delte ut prisen for årets hit til nettopp Plumbo for den omstridte låten «Møkkamann».

Men da Plumbo-medlemmene skulle opp på scenen for å motta prisen, sa vokalist Lars Erik Blokkhus at låten kunne hatt navnet «Mokkamann.»

- Når jeg ser deg så tenker jeg på moccamann, sa gruppemedlem Lars Erik Blokkhus, med klar adresse til Madcon-gutta.

Publikum reagerte med vantro og buet på prisvinnerne.

Terje Winterstø Røthing, gitarist i Kaizers Orchestra, gikk enda litt lenger da han reagerte med å helle en øl over Blokkhus mens Plumbo-vokalisten beklagde seg på VGTV etter prisutdelingen.

Winterstø Røthing skriver søndag kveld på Kaizers Orchestras Facebook-side at han angrer på øltømmingen.

«Hei der. Jeg vil gjerne komme med en liten forklaring i forhold til omstendighetene rundt øltømmingen under Spellemannprisfesten. Det som skjedde var en spontan reaksjon på det som jeg oppfatter som et av de flaueste sceneøyeblikkene i Spellemannprisens historie. Jeg ble revet med og akkurat der og da føltes øltømming som en grei måte å vise avstand fra det jeg oppfattet som lavpannet rasisme.

Jeg hadde opptrådd annerledes hvis jeg hadde sett og hørt hva Lars faktisk sa til VG. At han beklaget seg og la seg flat endrer nødvendigvis saken, og jeg beklager derfor med dette min overreaksjon.

Resten av medlemmene i Kaizers Orchestra synes at jeg handlet unødvendig krasst, noe jeg også ser i dag. Jeg vil altså presisere at dette var en solohandling, ikke en bandhandling.»

Det var nemlig ikke bare Plumbos takketale som ble diskutert etter prisutdelingen lørdag kveld. Også Kaizers Orchestra fikk kritikk fra flere brukere av sosiale medier som facebook og twitter for øltømmingen lørdag kveld.

- Først ble jeg flau, kvalm og veldig pinlig berørt. Så syntes jeg synd i noen som var nervøse og slo an en dårlig spøk. Så klarer Tshawe og kalle han et fittehøl. Så klarer Kaizer-Terje å kaste en drink i trynet på han når han står å beklager og er på gråten, fordi han ikke mente noe vondt med det. I mitt hode virker det som hele Musikk-Norge plutselig er 3 år i hodet og har ventet på litt action i lang tid, skrev en leser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere