RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold

- Kom deg inn på Stortinget!

Sist oppdatert:
Hanne Herland fyrer løs om kriminelle innvandrere og rasisme. Det er populært.

Debatten raser etter religionshistoriker Hanne Nabintu Herlands uttalelser om kriminelle innvandrere og rasisme i Norge.

I sin nye bok «Respekt» tar Herland et oppgjør med «multikulturalismen» som vil sidestille alle kulturer i Norge.

- Kriminelle utlendinger er usiviliserte. De utnytter det norske samfunnet, voldtar unge jenter og skaper angst hos mange unge menn. Dette må vi snakke langt mer åpent om. Å ikke behandle alle likeverdig, betyr at innvandrere får slippe unna med holdninger og væremåter vi aldri hadde akseptert av nordmenn. Slik kan vi ikke ha det, sier Herland til Nettavisen.

Les: - Kriminelle utlendinger utnytter det norske samfunnet

Roser Herland
Stortingsrepresentant for Frp, Per-Willy Amundsen, roser nå Hanne Nabintu Herland for å snakke ut om denne problematikken det snakkes så lite om.

- Jeg er enig i svært mye av det Herland uttaler. Hun har helt rett i at mange kriminelle utlendinger er usiviliserte og utnytter det norske samfunnet, sier Per-Willy Amundsen, og fortsetter:

- Det finnes en gruppe innvandrere som tar med seg en kultur som er uforenlig med det norske samfunnet - og det må vi ta et oppgjør med. Slik det er nå aksepterer vi for mye. Hadde etniske nordmenn stått bak den samme kriminaliteten ville vi slått mye hardere ned på det. Vi behandler kriminelle utlendinger annerledes enn kriminelle etniske nordmenn.

- Endelig noen som tør
Kommentarfeltene har gått varme etter at intervjuet med Herland ble publisert. Det store flertallet sier seg enig i Herland.

«Endelig noen som tør si sannheten offentlig», skriver en leser.

«Jeg synes Hanne treffer spikeren på hodet så det synger her! Er det rart at rasismen spirer og gror som aldri før under overflaten, når det er så forbannet upolitisk korrekt å ta opp alle problemene vi har som følge av innvandring fra ikke-vestlige land» skriver en annen leser.

- SV legger til rette for kriminalitet
Per-Willy Amundsen, som tidligere var innvandringspolitisk talsmann for Frp, kritiserer de andre partiene for ikke å ta et oppgjør og rydde opp i problemene.

Politisk korrekthet er rendyrket rasisme mot den etniske befolkningen som snart ikke tør å puste. Nettavisen-leser

- Jeg opplever at Frp er det eneste partiet som løfter fram denne problematikken. Frp har tatt ansvar når andre partier har sviktet. De andre partiene bør gå i seg selv, og tenke gjennom deres manglende evne til å ta et oppgjør og rydde opp i problemene. Partiene er indirekte med på å skape rasisme i det norske samfunn, sier Amundsen.

- Noen partier spesielt?

- De fleste partiene stiller ganske likt, men det er kanskje SV som utpeker seg. De ønsker å være så imøtekommende og inkluderende at de faktisk legger til rette for kriminelle innvandrere.

Amundsen vil trekke fram Herlands eksempel om at «nær 100 prosent av overfallsvoldtektene i Oslo begås av ikke-vestlige».

- Det er først og fremst uakseptabelt og forferdelig for de som er rammet, og samfunnet gjør seg selv en bjørnetjeneste når de ikke slår hardt nok ned på dette. Dette rammer også de innvandrerne som lovlydige borgere.

Redd for å kritisere
- Er norske politikere for feige?

- Ja. De er feige fordi de ikke tar et oppgjør med disse type holdninger og kriminalitet. Folk er redd for å kritisere innvandrere. I det øyeblikket man kritiserer, står man i fare for offentlig uthenging og stemplet som rasist. Det gjør at folk blir veldig tilbakeholden. Poenget til Herland er at det er en smal politisk debatt. Det er mye gjentakelser og få perspektiver.

Flere av Nettavisens lesere er tydeligvis enige i dette. Blant annet skriver en leser følgende: «Politisk korrekthet er rendyrket rasisme mot den etniske befolkningen som snart ikke tør å puste. Hele velferdssamfunnet går direkte til helvete på sosialistenes snillisme industri. Det må vi ha en slutt på!».

- Politisk korrekt visvas
Per-Willy Amundsen mener politikerne vil føle seg truffet av det Hanne Nabintu Herland sier.

- Hun treffer rett på en nerve i innvandringspolitikken. Jeg setter pris på at det kommer klare og tydelige samfunnsdebattanter til orde. Det er dessverre mye politisk korrekt visvas som kommer ut, sier Amundsen.

- Kanskje Herland burde bli politiker og sendes inn på Stortinget?

- Ja, det er mulig hun kunne gjort en karriere.

- Og da kanskje i Frp?

- Hva slags parti hun vil være i får hun svare for seg selv. Og som jeg forstår er hun klar på at hun er partipolitisk uavhengig, og det har jeg respekt for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere