RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Burde betales for å banke opp narkomane

(Skjermdump Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kommunestyremedlem for Frp, Roald Paul Bentzen, mener folk som banker narkomane bør lønnes som renovasjonsarbeidere.

Bergensavisen skrev i går om tre litauere i alderen 21, 29 og 26 år som ble pågrepet for vold mot rusmisbrukere i Nygårdsparken.

Tirsdag ble de fremstilt for varetektsfengsling. Politiet fikk medhold av retten i at to av litauerne skulle varetektsfengsles i fire uker, mens 26-åringen slapp unna med to uker i full isolasjon.

Ifølge politiet i Bergen har de vært bort i flere lignende tilfeller.

I Nettavisens kommentarfelt var reaksjonene delte etter at saken ble publisert.

Les saken: «Går i parken og banker narkomane for gøy før de går på puben».

- Renovasjonsarbeid
Frp-politiker Roald Paul Berntzen var en av debattantene som valgte å hylle litauernes voldshandlinger ved å publisere følgende kommentar:

«Det er jo et renovasjonsarbeid de gjør, de burde vært lønnet!»

Kommentaren var signert med fullt navn og med foto av Berntzen. Den er nå fjernet fra artikkelen.

Til lokalavisen Gjengangeren bekrefter Roald Paul Berntzen at han står bak innlegget. Han angrer imidlertid ikke på innlegget.

- Språkbruken min kunne vært annerledes og det beklager jeg. Det ble litt kjapp språkbruk. Men jeg angrer ikke at jeg kommenterte. Jeg ønsker å provosere fram en debatt. Vi trenger en debatt om dette nå. Men jeg mener selvsagt ikke det som står i kommentaren. De fleste narkomane er veldig gode mennesker, det er ikke noe vondt i dem. De angriper jo ikke folk, men kan kanskje virke litt emosjonelt irriterende sier han til avisen.

- Beklager språkbruk
Han benekter at kommentaren representerer hans syn på narkomane.

- Nei, aldeles ikke. Jeg mener narkomane må vekk fra parkene og over i helsevesenet. De må få et skikkelig tilbud, sier han til Gjengangeren.

Roald Paul Berntzen forstår at kommentaren kan misoppfattes og beklager språkbruken. Han står likevel fast på at han ønsket å provosere fram en debatt og sier han tror mange deler hans syn i på narkomane.

I kommentarfeltet velger mange å ta til motmæle mot den lokale Frp-profilen.

- Du burde ikke komme med slike idiotiske kommentarer, kommenterer en leser. En annen mener Ronald Berntzen bør finne seg en mørk krok og bli der.

Frelsesarmeen: - Skremmende tilnærming
Kaptein Knut Haugsvær i Frelsesarmeen mener Bentzens uttalelser avslører et menneskesyn han ikke håper er representativt for de folkevalgte i Bergen.

- Politiaksjonen i Nygårdsparken har vært innledningen til byens aksjon for nettopp å hjelpe mennesker med rusproblemer bort fra Nygårdsparken og videre tilbehandling og et verdig liv. Byråd Lisbeth Iversen står i spissen for en storsatsing for å avvikle det åpne rusmiljøet i parken, og satse på avrusing, behandling, bolig og oppfølging. De samme utfordringene ser vi i Oslo - hvor kommunen systematisk jobber for å finne gode løsninger - med en helt annen tilnærming enn den Bentzen representerer, sier han til Nettavisen.

Han mener det blir helt feil å anse menneskelig lidelse og fattigdom som et renovasjonsproblem.

- Jeg opplever at Bentzen avslører sine holdninger, og viser inkompetanse på håndtering av et av samfunnets store utfordringer. Å oppmuntre til vold og kriminalitet er ødeleggende, og må stanses med en gang. Vi kan ikke tillate at noen drar til parken for å skape frykt - som om det er en selskapslek. Her har politiet en viktig oppgave - å beskytte byens borgere - også dem som lider under rusmisbru, sier han.

Hva syns du? Gikk kommunestyremedlem for Frp, Roald Paul Berntzen, for langt i sin kommentar om vold mot rusmisbrukere?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere