RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

335 norske bomber over Libya

Foto: Lars Magne Hovtun / Forsvaret (Scanpix)
Sist oppdatert:
Samtidig som det smeller i Tripoli har forvaret offentliggjort hvor mange bomber norske fly har sluppet over Libya.

I løpet av de to månedene norske jagerfly har vært innvolvert i NATO-operasjonen i Libya har norske jagerfly sluppet 335 bomber mot bakkemål i Libya. 128 av disse bombene traff ammunisjonslagre, melder NTB.

78 bomber traff sambandsmaster og annen kommandokontroll mens 36 bomber traff stridsvogner.

Det har tidligere blitt kjent at norske fly har bombet huset til Muammar al-Gaddafi, og Forsvaret og regjeringen har fått kritikk for å holde tilbake informasjon om den norske aktiviteten over Libya.

- Vi strekker oss så langt som mulig, og i dag gir vi ut enda mer informasjon med denne listen over mål, sier statsminister Jens Stoltenberg til NTB/Dagbladet.

Norge bistår med seks F16-fly og et mannskap på om lag 120 mann i det FN-sanksjonerte oppdraget i Libya. FN-resolusjon 1973 åpner for å bruke alle nødvendige midler, med unntak av okkupasjon, for å stanse Gaddafis angrep på sivilbefolkningen.

Offentliggjøringen kommer samme dag som NATO gjennomfører et uvanlig dagangrep mot installasjoner i Libyas hovedstad Tripoli. Koalisjonen har intensivert presset mot regimet til Gaddafi.

Lørdag ble den militære området Bab al-Aziziyah bombet, melder AP. Området er seks kvadratkilometer stort område lokalisert sør for Tripoli i nordenden av motorveien til Tripoli internasjonale lufthavn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere