RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Varfjell, Fredrik (NTB Scanpix)

Mann pågrepet etter en fire timer væpnet aksjon

Sist oppdatert:
Mann i 50-årene avfyrte skudd i hus.

Klokken 19.35 fikk politiet i Romerike politidistrikt melding om at det var løsnet et skudd i et bolighus på Skedsmokorset utenfor Lillestrøm.

Politiet rykket så ut til adressen med et stort bevæpnet mannskap.

Like før klokken 23.30 ble en mann i midten av 50-årene pågrepet av politiet. Da hadde politiet beleiret bolighuset nærmere fire timer.

- Bakgrunnen for aksjonen var en melding om at det var løsnet et skudd i huset. Det var en av personene i huset som varslet politiet, sier operasjonsleder ved Romerike politidistrikt, Øyvind Strømsborg, til Nettavisen klokken 23.35.

Fikk kontakt på telefon
- Pågripelsen foregikk rolig og kontrollert. Politistyrkene fikk sikret huset, og til slutt oppnådde vi telefonkontakt. Mannen kom så ut av huset på egenhånd.

Mannen, som er i midten av 50-årene, er fra før ikke en kjenning av politiet. Han er nå fraktet til arresten i Lillestrøm.

Det var i 19.30-tiden torsdag kveld at startet en større politiaksjon mot et boligfelt på Skedsmokorset ved Lillestrøm, medte RB.no.

Politiet ville ikke gi noen opplysninger knyttet til aksjonen mens den pågikk.

Følgende kommer artikkelen slik den var før pågripelsen:

Vil ikke kommentere
- Hva er bakgrunnen for aksjonen?

- Siden dette er en pågående væpnet aksjon, kan jeg ikke kommentere dette, sier operasjonsleder ved Romerike politidistrikt, Øyvind Strømsborg, til Nettavisen i 22.45-tiden.

Politiet fikk inn en melding klokken 19.35 og rykket kort tid etter ut med fem politibiler.

- Var det en privatperson som ringte inn?

- Som sagt, jeg kan ikke kommentere noe så lenge aksjonen pågår, svarer Strømsborg.

Politiet vil heller ikke gi noen begrunnelse på hvorfor de er så sparsomme med detaljer. Det eneste politiet kan bekrefte er at de aksjonerer mot en enebolig.

- Vet ikke hva som skjer
Politiet har gitt beskjed til naboene om å holde seg innendørs, og fotografer er blitt bedt om å ikke bruke blits når de tar bilder.

- Jeg snakket med innsatslederen, men han sa ha ikke kunne uttale seg til pressen. Det er rundt ti pressefolk som har samlet seg her. Ingen vet hva som skjer, sier NTB Scanpix sin fotograf på stedet, Fredrik Varfjell, til Nettavisen.

Ber naboene holde seg innendørs
- Jeg har godkjent en bevæpningsordre, men jeg kan ikke si noe mer enn det, sier politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt til RB.no.

Ifølge rb.no's fotograf på stedet er det fem politibiler og to ambulanser samlet ved Korsfjellet og Slengåsveien er sperret av.

- Det er blant annet flere politifolk iført vester og hjelmer, sier fotograf Vidar Sandnes.

Bakgrunnen for aksjonen er foreløpig ukjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere