RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utøya-offer hevder AUF ville stoppe bok

Foto: Privat
Sist oppdatert:
- Jeg har synes det har vært vanskelig å godta deres ønske, sier Adrian Pracon (22).

Pracon var en av de siste som ble skutt på Utøya 22. juli i fjor, og i en ny bok beskriver han det grufulle som skjedde på AUFs sommerleir - og tiden etterpå.

Men ifølge ham, som jobber som fylkessekretær i Telemark AUF, har ledelsen i ungdomsorganisasjonen bedt ham om å ikke gi ut boken.

- Jeg er nok veldig sta av meg når det kommer til slike ting, og jeg liker svært lite å få slike beskjeder, spesielt etter noe i den dimensjonen her. Og jeg har synes det har vært vanskelig å godta deres ønske om å fjerne denne boken og slutte å arbeide med den, sier Pracon til NRK.

Ble skutt i skulderen
Nettavisen intervuet Pracon i fjor høst, og han fortalte da om de dramatiske timene.

Pracon deltok på sin første sommerleir med AUF på Utøya da helvete brøt løs. Han var centimeter fra døden da massemorderen rettet våpenet mot ham og skjøt. Det skjedde på sørspissen av øya, like før Anders Behring Breivik ble pågrepet.

Mens flere AUF-venner lå døde rundt ham, gikk skuddet mot Pracon gjennom skulderen.

- Når jeg lukker øynene, så kommer bildene tilbake, sa han.

Les hele intervjuet her: - Vil ikke tilbake til Utøya

- Har ikke forsøkt å stoppe boka
AUF avviser at de har nektet Pracon å skrive bok.

- AUF har aldri prøvd å hindre noen i å skrive bok eller forsøkt å stoppe bokprosjeker, sier generalsekretær i AUF, Tonje Brenna, til Nettavisen.

- Fra vår side har vi oppfordra til å ta hensyn til at de av AUFs enkeltmedlemmer som ikke ønsker å bli omtalt i bøker og lignende, skal få slippe det, sier Brenna.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

- Utover dette har vi ingen kommentar i denne konkrete saken, da det er en sak mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, sier generalsekretæren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere