*Nettavisen* Nyheter.

34 blå grader i vinterens kaldeste natt

Leirflaten (NTB): Natt til søndag var den kaldeste natta hittil i vinter med målinger langt under 30 kuldegrader. Kaldest var det i bygda Leirflaten øverst i Heidal i Oppland.

Her krøp kvikksølvet på gradestokken helt ned til 34,0 bitende blå i løpet av søndagsnatta. Da sola sto opp var temperaturen steget til langt mer behagelige 15 kuldegrader, viser en oversikt på Yr.no.

Målestasjonene på Røros, i Folldal og på Tynset viste også nattetemperaturer som ga god grunn til heftig vedfyring, med temperaturer som var omtrent like lave som målingene i Leirflaten.

Oslo var den kaldeste av storbyene, med 15,3 kuldegrader søndagsnatten. I nord var det langt mildere, med opp til fire-fem varmegrader flere steder, blant annet i Andenes og Vesterålen.

Sprengkulda ser ut til avta noe, men det skal være kaldt gjennom hele uka og inn i den neste, skal vi tro Meteorologisk institutts varsler. Temperaturen mange steder i indre strøk av Sør-Norge vil spesielt de første dagene som kommer ligge under 20 kuldegrader. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.