Gå til sidens hovedinnhold

34 døde funnet etter flystyrt

Flyet med 90 personer om bord styrtet i Middelhavet bare minutter etter avgang.

Det skal ha vært 90 personer om bord i det etiopiske flyet av typen Boeing 737-800 som styrtet i Middelhavet kort tid etter at det tok av fra Beirut mandag. 34 døde er så langt funnet, melder nyhetsbyrået Reuters. Det er ikke meldt om overlevende.

Tok av i dårlig vær
Flyet styrtet tre og en halv kilometer vest for Naameh. Årsaken til flystyrten er ikke kjent. Det har vært uvær over Libanon siden søndag med torden, lyn og mye regn, og det var dårlig vær da flyet tok av.

Det dårlige været vanskeliggjør redningsarbeidet, melder Al-Jazeeras på nett.

- Det er sterk vind, mye regn og høye bølger, sier Al-Jazeeras korrespondent fra Beirut.

Mistenker ikke terror
Libanons president Michel Suleiman sier ifølge AP at de ikke mistenker at det dreier seg om et terrorangrep.

- Sabotasje er utelukket, sier han.

En kilde ved flyplassen i Beirut sier til nyhetsbyrået DPA at dårlig vær kan ha vært en medvirkende årsak til flystyrten, melder NTB. Ulykken skal ha skjedd rundt 15 kilometer fra den libanesiske hovedstaden.

90 personer om bord
Flyet tilhører Ethiopian Airlines og hadde i alt 90 personer om bord, melder nyhetsbyråene AP og Reuters. Transportminister Ghazi al-Aridi uttalte til mediene på flyplassen at det var 83 passasjerer og en besetning på sju om bord i flyet som styrtet, melder Reuters.

54 av de om bord var fra Libanon, 22 var fra Etiopia og to var britiske statsborgere. Det var også kanadiske, russiske, franske, irakiske og syriske statsborgere med i flyet, ifølge Reuters.

Ifølge Al-Jazeera hadde flyet rutemessig avgang fra Beirut klokka 02.10 og skulle lande i Addis Abeba klokka 07.50 lokal tid.

Flyet skal ha forsvunnet fra radarskjermene bare fem minutter etter avgang, ifølge NTB.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken