*Nettavisen* Nyheter.

3.400 Forsvarskontrakter skal granskes

En omfattende granskingsprosess er i gang for å kartlegge bruken av smøring og korrupsjon i forbindelse med Forsvarets IKT-kontrakter.

19.05.08 00:16

Hele 3.400 kontrakter skal gjennomgås av revisorer og politijurister. Utvalget ble nedsatt 6. januar etter at Forsvaret selv, gjennom interne undersøkelser, avdekket et stort antall brudd på regelverket for anskaffelser, interne rutiner og etiske retningslinjer.- Dette gir betydelig risiko for at det ved konsulentbruk på IKT-området i Forsvaret har forekommet smøring, bestikkelse og korrupsjon eller andre straffbare handlinger, heter det i begrunnelsen for oppnevnelsen.50-100 personer til avhør

Utvalgets leder er sorenskriver i Elverum, Nils Dalseide. Han har håndplukket revisorer og jurister med lang erfaring i å analysere kontrakter og avdekke økonomisk kriminalitet.


Med seg har utvalget en utredningsenhet på seks eksperter som arbeider på fulltid med å samle inn og gjennomgå tusenvis av bilag, samt avhøre et sted mellom 50 og 100 personer i Forsvaret og hos private leverandører. Det er snakk om betydelige kontrakter i million- og noen ganger milliardklassen.- Dette er et krevende arbeid, og vi har bedt om at fristen for innlevering av rapporten blir satt til 16. juni, sier Dalseide. I oppnevnelsen står 1. mars som sluttdato, men da utvalget ble nedsatt, var det ingen som hadde oversikt over kompleksiteten og omfanget av jobben. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.