RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roald, Berit (NTB Scanpix)

Krever svar om tilregnelighetsrapport

Sist oppdatert:
Forsvarer Geir Lippestad er misfornøyd med sakkyndigrot.

Oslo (NTB): Lippestad er ikke fornøyd med Den rettsmedisinske kommisjons (RMK) siste svar om Breiviks tilregnelighet. Han har bedt dommeren rydde opp.

Mandag kom det fram at Den rettsmedisinske kommisjon verken godkjenner eller underkjenner rapporten fra de sakkyndige Terje Tørrissen og Agnar Aspaas om Anders Behring Breivik. Rapporten konkluderer med at Breivik er strafferettslig tilregnelig.

Anders Behring Breiviks forsvarerteam tok saken opp med dommeren onsdag, og han varsler også et aktørmøte om saken.

Ikke fornøyd med svaret
- Det er en ugrei situasjon vi har havnet i. Vi må ha et klart svar på hva de mener, slik at vi vet hva vi står overfor i god tid før tilregnelighetsspørsmålet skal behandles. Hvis ikke, risikerer vi en utsettelse, og så kan dette i seg selv gi ankegrunnlag, sier Lippestad til NTB.

Han var også av den oppfatning at den andre rapporten var godkjent, før han hørte RMK-leder Tarjei Rygnestads uttalelser i mediene om at de verken godkjenner eller underkjenner den.

- I lys av jusen framstår dette som veldig rart. Der er det enten eller. Nå sier de at de vil vente og høre hva som blir sagt i retten, men det er vanskelig å forstå hvor de vil med det, sier Lippestad.

Han krever at kommisjonen rydder opp i misforståelsene.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere