RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Øyvind B. Sandtveit)

Her luftes barnet i fart

Sist oppdatert:
Ulykker, streik og pinseklare bilister skaper kø og kaos flere steder i landet.

Knallvær og lang pinsehelg lokker mange nordmenn på veiene. Slikt blir det kaos av, og flere ulykker har allerede inntruffet.

HAR DU BILDER ELLER INFORMASJON OM TRAFIKK ELLER ULYKKER? TIPS VAKTSJEF@NETTAVISEN.NO

- De lange køene skyldes hovedsakelig pinsetrafikken, og folk som vil nyte det nydelige været, sier trafikkoperatør Kristian Fauskan ved Statens vegvesen til Nettavisen.

Det har likevel vært flere ulykker i forbindelse med pinseutfarten.

Gutt hang ut av bilen
På Motorveien på E-18 mellom Horten og Tønsberg kunne det virkelig godt galt i ettermiddag. Bilist Øyvind B. Sandtveit fra Sandefjord ble mildt sagt overrasket da han satt i bilen på vei hjem fra jobb.

- Det var svært varmt og saktegående trafikk. Plutselig ser jeg en gutt mer eller mindre hengende ut av bilvinduet. Selv om trafikken gikk sakte kunne det gått galt. Tenk om han hadde falt ut og brukket nakken, sier han til Nettavisen.

Sandtveit, som selv har barn, mener sjåføren av bilen heller burde stoppet opp på en rasteplass eller kjørt til siden.

- Det er jo ikke lov å ha barn løst i bil. Jeg har selv unger og vet hvor viktig det er å lære dem å bruke bilbelte. At det er varmt i bilen holder ikke som unnskyldning, sier han.

Sandtveit har blitt kontaktet av politet som ønsker bildene.

Her kan du få oversikt over trafikken der du er.

- Ekstra store problemer
Tor Egil Syvertsen, som er distriktsleder i UP, påpeker at det alltid er mye trafikk i pinseutfarten, men understreker at problemene har vært ekstra store i dag.

En av årsakene til lange køer på E18 i Bamble, var en bilist som fylte feil drivstoff, og fikk motorhavari, skriver TA.no.

- Bilen som fikk motorhavari i Essadumpa er fjernet for lengst, men det tar litt tid før trafikken flyter som normalt igjen, sier Syvertsen.

Slik det ser ut nå vil nok trafikkproblemene vedvare i noen timer, men trafikken ser ut til å flyte greit så snart man har passert Brekkatroppen på vei sørover.

Lange køer på E18 mot Telemark
På E18 ved Gulli i Tønsberg ble veien stengt fredag ettermiddag etter en trafikkulykke. Veien skal nå være åpnet, men det er stor trafikkpolitiet opplyser at det er lange køer på E18 mot Telemark.

- En bil har kjørt i en annen bakfra, og det var mindre personskader. Tre er personer kjørt til sykehuset for sjekk. Den ene bilen begynte å ryke og brenne, men ble raskt slukket av forbipasserende og bilister. Brannvesenet kom til stedet etter kort tid, men brannen var da slukket, sier operasjonsleder Jan Kristian Jonsrud ved Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

Han opplyser at det var fem personer i hver bil, og mange involvert i ulykken. Men ingen er alvorlig skadd.

- Det er nå ryddet opp på stedet. Det er fremdeles mye trafikk, men det har det vært både før og etter ulykken. Veien er åpnet igjen nå, sier operasjonslederen.

Her kan du få oversikt over trafikken der du er.

To hardt skadd i Ådal
I Nes i Ådal smalt fire biler sammen i en trafikkulykke klokken 14.42. En kvinne og en mann er fløyet til Oslo universitetssykehus.

- Det er foreløpig uklart hva som er årsak til ulykken, opplyser operasjonsleder Kai Guldbransen i Nordre Buskerud politidistrikt.

Ulykkeskommisjonen har vært på stedet, og to ambulanser, brannvesenet, bilbergere og to helikoptre har bistått i arbeidet.

Lange køer i Bergen
I Bergen melder Bergensavisen om lange køer flere steder. Blant annet står køen nordover mot Vågsbotn i Åsane helt fra Tertneskrysset i to felt.

- Jeg antar at det er pinseutfarten som skaper de store køene i ettermiddag. Vi har fått flere telefoner om lange køer flere steder, men det er ingen spesielle hendelser skal skaper køen, sier vaktoperatør i Vegtrafikksentralen, Stian Rosnes til samme avis.

Tregt i Bodø
I Bodø informerer politiet om trafikken går tregt fredag ettermiddag.

- Vi har ikke fått meldinger om verken trafikkuhell eller motorhavari, men vi vet at trafikken går tregt fra HuMør-senteret og ut til Tverlandet. Og slik har det vært en god stund i ettermiddag, sier operasjonsleder Kai Eriksen til an.no klokken 17.15 fredag.

- Trafikken kan bli slik på enkelte fredager, og muligens er det hyttefolket som nå er på vei ut av byen for pinsehelga, påpeker Eriksen.

Begynner å løsne i Oslo-området
Den verste trafikktoppen var tidligere i ettermiddag, opplyser Statens veivesen. Nå skal imidlertid trafikken ha begynt å flyte.

- Vi merker at det begynner å løsne nå, toppen var rundt 15.00 til 17.00. Da var det mange som reiste samtidig, sier Fauskan.

Likevel står det stille visse steder.

- Det er kø fra Brynstunelen på Ring3 og til Tåsentunnelen, og utgående kø på E18 Drammensveien. Fra Framnes til Slependen, og på Mosseveien har det begynte å løse seg opp.

- På E6 er det fortsatt en del kø på Alnabru, to biler står på siden av veien, opplyser Fauskan.

HAR DU BILDER ELLER INFORMASJON OM TRAFIKK ELLER ULYKKER? TIPS VAKTSJEF@NETTAVISEN.NO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere