RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

18-åringer valgte tilfeldige ofre på gata i Finland

Sist oppdatert:
Hyvinge (NTB-FNB): 18-åringen som innrømmer å stå bak skytingen i en sentrumsgate i Hyvinge i Finland, sier han valgte målene tilfeldig. To personer mistet livet i skuddramaet, og lokalsamfunnet leter etter svar.

Iført kamuflasjeklær la gjerningsmannen seg natt til lørdag i stilling på taket til et lavt butikklokale i en sentrumsgate i Hyvinge, en liten by 56 kilometer nord for hovedstaden Helsingfors.

Uten forvarsel åpnet han ild mot folk som befant seg utenfor restaurantene og utestedene i gata, og panikkslagne mennesker søkte ly der de kunne.

Etter skytingen flyktet mannen, som beskrives av politiet som en i utgangspunktet vanlig ungdom med hobbyer og venner. 18-åringen hadde vært sammen med kamerater tidligere på kvelden.

Motivet for ugjerningen er foreløpig uklart, og 18-åringen skal ifølge Reuters ikke ha gitt uttrykk for ekstremistiske synspunkter. Det oppsto en liten krangel i gjengen, men ingen ting som kan forklare hendelsene senere på kvelden, ifølge politiet.

En eller annen gang på kvelden la mannen ut kommentaren «Det var moro, kamerater» på Facebook, ifølge nyhetsbyrået FNB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere