RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DRAPSTRUET: En mann er siktet for flere kriminelle forhold, blant annet drapstrusler mot statsminister Jens Stoltenberg.
DRAPSTRUET: En mann er siktet for flere kriminelle forhold, blant annet drapstrusler mot statsminister Jens Stoltenberg. Foto: SAUL LOEB (Ap)

Politikersønn ville drepe Stoltenberg

Sist oppdatert:
Pågrepet av væpnet politi.

(SIDE2): Før helgen pågrep politiet stesønnen til en kjent norsk politiker, etter at han hadde kommet med drapstrusler rettet mot statsminister Jens Stoltenberg og sin egen stefar. Det melder Dagbladet.

Mannen ble pågrepet av væpnet politi fredag, etter at han hadde vært et år i Kina. Han er også pågrepet for flere kriminelle forhold, og er en kjenning av politiet. PST bekrefter at de har pågrepet en person, men kommenterer ikke saken ytterligere med hensyn til den videre etterforskningen.

Ifølge kilder avisen har snakket med, skal den siktede selv ha vært utsatt for drapstrusler, og ba sin politikerstefar om hjelp. Stefaren skal ha lovet å hjelpe han å kontakte politiet på Vestlandet, uten at det skjedde noe. Det skal ha vært etter dette mannen dro fra Norge i fjor.

- Vår klient mener at hans stefar ikke er til å stole på, at politikeren ikke er troverdig og ikke har respekt, sier hans advokat Oscar Ihlebæk til Dagbladet.

Advokaten forteller også at det er flere årsaker til truslene, men at hans klient i alle år har stemt Arbeiderpartiet og at hans klient på ingen måte sympatiserer med terrorsiktede Anders Behring Breivik.

- Årsaken til drapstruslene har vært flere. det har med mellommenneskelige faktorer å gjøre, og har en politisk bakgrunn. I den anledning er det maktpåliggende for meg å opplyse at vår klient - ifølge seg selv - ved alle valg har stemt Arbeiderpartiet, med et unntak.

Mannen er varetektsfengslet fram til 2. juli. Verken stefaren eller statsministeren har ønsket å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere