RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AN/Svein Snefjellå)

13-åring ble gravid

Sist oppdatert:
Jentene var 12 år og åtte måneder og 13 og et halvt. Den ene av dem ble gravid og måtte abortere.

En bare 17 år gammel gutt sitter på tiltalebenken anklaget for å ha hatt seksuell omgang med de to jentene i februar og mai i fjor. Da var han 16.

Gutten erkjenner å ha hatt flere samleier med den ene av jentene, men nekter straffskyld.

Det skjedde frivillig og de var jevnbyrdige i alder og utvikling, mener gutten. Han avviser seksuell omgang med den andre jenta. Hun hevder det skjedde både oralt og ved samleie, skriver AN.no.

Redd

- Jeg ble tvunget og ropte om hjelp, men ingen hørte det. Jeg var redd for tiltalte, sier jenta som ble gravid. Samleiene med henne skjedde på et kjøpesenter og en skole.

- Jeg måtte stjele snus til tiltalte for at han ikke skulle sladre om det som hadde skjedd, sier den andre. Gutten ble ilagt besøksforbud mot henne og jentas familie.

De to jentene forklarer seg gjennom dommer-avhør om det de har vært utsatt for. Den yngste har forklart seg to ganger. Det er i det andre avhøret hun forteller at gutten også hadde samleie med henne. Det var mødrene som varslet politiet om det som hadde skjedd.

Tente på

I tillegg til de seksuelle overgrepene mot barn under 14, anklages 17-åringen også for å ha stiftet brann ved Tverlandet bo- og servicesenter om kvelden mandag 18. april i fjor.

Det var gutten selv som varslet om at det brant i et søppelskur ved senteret. Skuret ble totalskadd. En gjeng med fire gutter ble sett løpende fra stedet. Tiltalte var en av dem. Han har innrømmet å ha tent på i skuret og forsøkt å tenne på i et annet skur, men han nekter straffskyld for mordbrann. Skuret sto flere meter unna senteret.

Men brannsjefen i Tromsø, Nils Ove Sollid slår fast som brannteknisk sakkyndig: Det oppsto brann i ett av søppelskurene og fare for at brannen kunne ha spredt seg til selve senterbygningen. Der oppholdt det seg 75 eldre og til dels pleietrengende beboere, samt tre ansatte. En eller flere av beboerne kunne lett ha omkommet. Senteret kunne ha blitt påført skader for flere millioner kroner. På en skala fra 0 til 10 anslår brannsjefen at farenivået var 8.

Les flere nyheter fra Avisa Nordland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere