RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Grønlie (Avisa Nordland)a

- Uholdbart av politiet

Sist oppdatert:
Ali Horori, som ble hentet av sivilt politi foran øynene på sine kolleger i bystyret, fryktet først dødsbudskap.

Politiet har bekreftet at Arbeiderpartiets Horori ble hentet ut fra bystyret, men jourhavende Heidi Kløkstad vil overhodet ikke kommentere hvorfor dette skjedde, skriver Avisa Nordland.

- Jeg har ingen kommentar til denne saken på det nåværende tidspunkt, sier Kløkstad.

Ingen informert
Ingen av de øvrige bystyrerepresentantene er orientert om hvorfor Horori, som representerer Arbeiderpartiet, ble hentet av de sivilkledte politifolkene. Ikke engang Horori selv, som er sterkt kritisk til politiets fremgangsmåte.

- Jeg hadde i det minste forventet at de ringte i forveien. Jeg fikk ingen forvarsel, og plutselig ble jeg bedt om å forlate salen. Jeg fryktet først at det har skjedd noe alvorlig i familien, muligens et dødsfall, sier Horori til Nettavisen.

Lederen av Bodø Arbeiderparti, Hild Marit Olsen, sier at Horori er en populær politiker, og har ingen idé om hva situasjonen skyldes.

- Jeg har ikke snakket med ham selv og jeg har ingen kommentar. Det tror jeg er en sak mellom Ali og politiet, sier Olsen.

Unnlot å møte til avhør
- Hva handlet saken om, Horori?

- Jeg hadde en samtale med dem. Men jeg vil understreke at jeg ble med frivillig, det ble ikke satt håndjern på meg, og jeg snakket med dem i kun et kvarter. Dette gjenspeiler hvor lite alvorlig saken er, sier Ap-politikeren.

Salten politidistrikt er tause, bort set fra å opplyse om at Horori ble hentet til avhør i en straffesak. Grunnen til at han ble hentet inn til avhør er at Horori til tross for flere innkallinger har unnlatt å møte til avhør.

Politiet ønsker ikke å si noe om hvilken straffesak det gjelder, eller hvilken rolle Horori har i saken. Ut over dette vil ikke politiet gi mer informasjon.

- Men det handler verken om rikets sikkerhet, sikkerhetsklarering, min politiske bakgrunn eller aktivitet, som det har versert rykter om, understreker Horori.

Ukjent årsak
Han ønsker ikke å si om det foreligger en siktelse mot ham eller noen han kjenner.

- Uansett, med mindre det er snakk om fare for liv og helse, så bør ikke politiet gå fram på den måten.

- Kanskje de var redde for at de kom til å flykte?

- Hvorfor skal jeg flykte? Og hvorfor ble jeg ikke påsatt håndjern i så fall? Jeg hadde en samtale med dem i forrige uke, og sa at jeg skulle svare på noen flere spørsmål, men jeg ble rett og slett sykemeldt, sier Horori.

- Min erfaring med norsk politi er at de er verdens beste politi og jeg har stor respekt for tjenestemennene. Men det som skjedde i dag er uholdbart. Jeg har sagt at jeg er tilgjengelig for flere samtaler. Jeg håper at de ikke bruker like mye ressurser på meg neste gang, sier han.

Politiet ønsker ikke å si noe om hvilken rolle bystyrerepresentanten har i saken, og om han er siktet eller fått tilbud om advokatbistand.

Etter det an.no erfarer, skal politiet ha oppsøkt rådhuset onsdag kveld for å spørre om Ali Horori var ventet å møte i bystyret torsdag. Etter at dette ble bekreftet, ble avgjørelsen om å hente ham fra bystyresalen tatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere