RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

Sykehus griper inn mot sultestreikende kvinne

Sist oppdatert:
Sykehuset i Arendal besluttet torsdag å gi væske og næring til den 31 år gamle palestinske kvinnen som har sultestreiket i over tre uker.

Kvinnen har gjennomført sultestreiken som en protest mot at norske myndigheter vil sende henne, hennes mann og deres tre år gamle sønn tilbake til Gazastripen.

Tirsdag ble det kjent at Utlendingsnemnda utsetter fristen for hjemsendelse av familien.

- Utlendingsmyndighetene ga ny informasjon til pasienten tirsdag. Det er viktig at pasienten forstår den nye informasjonen, sier fagdirektør Per Engstrand ved Sørlandet sykehus i Arendal.

- Vi respekterer fortsatt pasientens rett til å sultestreike. Men hele tiden må vi vurdere om en pasient er i stand til å ta til seg endrede premisser, det vil si om vedkommende er alvorlig overbevist, slik loven forutsetter. Nå er vi i tvil. Derfor må vi inntil videre gi pasienten væske og næring, sier Engstrand.

Klinisk etikkomité ved sykehuset behandlet saken tirsdag og rådet de medisinsk ansvarlige til å følge pasientrettighetsloven som sier at en pasient har rett til å nekte å avbryte en pågående sultestreik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere