RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ap (Ap)

Her slukes de opp av flammene

Sist oppdatert:
Stadig flere tenner på seg selv for å få oppmerksomhet.

To tibetanere i Kina tente på seg selv i protest mot Kinas behandling av Tibet.

Tibetanske buddhistmunker og buddhistnonner har det siste året tydd til ekstreme aksjonsformer for å skape oppmerksomhet rundt det de mener er kinesisk undertrykkingspolitikk i Tibet. De tibetanske munkene krever respekt for ytringsfrihet, religionsfrihet og menneskerettigheter for tibetanerne, samt tilbakekomsten av deres åndelige leder Dalai Lama (76).

Nå har også vanlige tibetanere valgt denne aksjonsformen.

Selvbrenning
Tenzin Khedup (24) og Ngawang Norphel (22) holdt opp tibetanske flagg og sang tibetanske nasjonalsanger mens de helte bensin over seg selv og tente på. 24-åringen døde av skadene, mens 22-åringen ble sendt til sykehus med omfattende brannskader.

Aksjonsformen har det siste året blitt hyppig brukt av tibetanske aktivister for å få oppmerksomhet rundt Kinas undertrykkelse av tibetanere.

41 personer har tent på seg selv siden 2009, melder Daily Mail.

- Derfor gjorde vi det
De to tibetanerne hadde etterlatt seg et selvmordsbrev:

«Vi kunne ikke bidra betydelig i forhold til tibetansk religion og kultur, og vi kunne ikke hjelpe tibetanere økonomisk. Derfor har vi valgt å tenne på oss selv med håp om at Hans hellighet Dalai Lama vil få et langt liv og vende tilbake til Tibet så raskt som mulig. Vi velger å dø for tibetanernes sak,» lyder selvmordsbrevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere