RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Get)

Get med i kabelkonflikt

TV 2 i full krig med kabeloperatørene

Etter mye krangling mellom TV 2 og de Telenor-eide distributørene Canal Digital og Get om hvor mye tv-distributørene skal betale for å kunne sende TV 2, slo den regjeringsoppnevnte Kabeltvistnemnda endelig fast i desember 2011 at prisen skulle skrus opp fra 57 øre i måneden til fem kroner per kunde.

Dråpen rant imidlertid ikke over før TV 2 nylig gikk rettens vei for å stanse tilgangen til TV 2-kanaler for 20 000 Get-kunder som bruker Homebase.

Tar kunder som gissel
- De truer oss med noe som vil smerte en lite kundegruppe mye, og opplever det som at TV 2 tar en liten kundegruppe som gissel i denne konflikten. Vi opplevde det som provoserende, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get

Administrerende direktør i Get,Gunnar Evensen.
Tidligere denne uken skrev NA24 om konflikten mellom Canal Digital Kabel og TV 2 , som har ført til at en halv million husstander på mandag mister tilgang til TV 2 Zebra.

Det gjør at CDKs kunder ikke får mulighet til å se mandagskampene fra Tippeligaen. De går også glipp av deler av TV-overføringen fra årets Tour de France, samt en rekke populære serier og programmer.

Må få på plass avtale
Konflikten mellom TV 2 og kanaldistributørene stopper ikke der.

Nå forteller Kabel-tv-selskapet Get, som har omlag 450 000 kunder om ufruktbare samtaler med TV 2 og prisbetingelser for distrbusjon av kanalene.

TV2 mener på sin side at dette er udramatisk og viser til en manglende avtale for Homebase-kundene.

Rune Indrøy,Kommunikasjonsdirektør i TV2.

- Dette er ingen eskalering. Homebase har selv sagt opp sin avtale meld TV 2 med virkning fra 16. mars, men fortsetter likevel å sende. Ønsker de å inngå en ny avtale antar vi at de tar kontakt. Vi kan imidlertid ikke sitte stille og se på at de sender kanalene våre uten en avtale, sier TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere