RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(WWF Norge)

Hun overtar IKEA i én dag

Sist oppdatert:
- Jeg gleder meg, sier hovedpersonen

29.juni bytter Nina Jensen fra naturvernorganisasjonen WWF og Carl Janzen i IKEA Norge sjefsstol for én dag.

Målet er å lære mer om hverandre.

Gleder seg
-Jeg har gledet meg veldig til dagen hos WWF. Det er viktig for meg å lære mer om vår samarbeidspartners miljøarbeid. Samtidig ønsker vi å tilføre noe til WWF når det kommer til å nå ut til flere mennesker med deres miljøbudskap og gode løsninger», sier IKEA-sjef i Norge Carl Janzen til NA24.

IKEA og WWF har i en årrekke samarbeidet om mer bærekraftig bruk av naturressursene.

67 prosent av norske bedrifter har en konkret strategi for samfunnsansvar, ifølge en undersøkelse utført av Mandag Morgen.

- WWFs rolle er å sikre at bedriftene oppfyller sine forpliktelser og tar ansvar for å forvalte våre felles naturverdier. Jeg gleder meg til å se på virkelig nært hold hvordan Ikea jobber med samfunnsansvar i retning for en mer bærekraftig utvikling, sier Nina Jensen til NA24.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Det betyr ikke at alle faktisk utfører de målsetningene man har satt seg

- Naturvern er lønnsomt
Å følge norsk lov er ikke tilstrekkelig for å vise godt samfunnsansvar, påpeker WWF (World Wide Fund for Nature).

- WWF forventer at norske selskaper bidrar til en bærekraftig utvikling. Det krever åpenhet, involvering og innflytelse i demokratiske beslutningsprosesser. En slik tilnærming gir miljømessig effekt og i økende grad ser vi at det også lønner seg økonomisk for selskaper å ta solid samfunnsansvar, sier generalsekretær i WWF, Nina Jensen til NA24.

Earth Hour-utfordring
I forbindelse med årets Earth Hour gikk alle lederne i IKEA med på en utfordring dersom deres ansatte valgte å skru av lyset under Earth Hour.

EARTH HOUR: SLUKKET LYSENE PÅ SLOTTET

Eksempler på utfordringer som allerede har blitt gjort av lederne er å sove i telt utenfor varehuset, danse ballett til musikk fra Svanesjøen på varehuset og å kle seg opp som en kylling for en dag.

Jobb-byttet mellom de to sjefene Carl Janzen og Nina Jensen den 29.juni, er den siste og største utfordringen som gjenstår.

IKEA + WWF
Samarbeidet inkluderer flere prosjekter som skal fremme ansvarlig skogdrift, miljøvennlig dyrking av bommul, og ved å redusere møbelgigantens CO2-utslipp i alle ledd i produksjonskjeden. Fra produksjon til utsalg.

For IKEA har samarbeidet betalt seg. Ikke bare i goodwill, men det kjennes på lommeboken også.

Ved å øke energieffektiviteten med 4 prosent på global basis, sparte IKEA 6,2 millioner euro i energikostnader i 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere